Влада РС

Вишковић: Односи Српске са Русијом налазе се на највишем могућем нивоу

ЗА „РУСКУ ГАЗЕТУ“ РЕКАО ДА СУ У РЕПУБЛИЦИ СВЈЕСНИ ОПАСНОСТИ ОД ОБОЈЕНИХ РЕВОЛУЦИЈА
  • Открио: „Српска има велико повјерење у представнике Руске Федерације у БиХ, прије свега, у амбасадора у БиХ Петра Иванцова и чланове његовог тима који пружају значајну помоћ Републици Српској у савладавању проблема на међународом плану
  • Посебно нагласио да је Српска захвална предсједнику Русије Владимиру Путину, министру иностраних послова Сергеју Лаврову и свим руским дипломатама јер је њиховим напорима спријечен даљи негативан утицај високог представника у БиХ који је раније смјењивао са функција званичнике Српске, пријетио људима и лишавао их бирачких права: „Тога више нема, захваљујући искреној и огромној подршци РусијеРусија и Република Српска се истином могу заједно супротставити покушајима Запада да од њих направе негативце

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да су односи Српске са Русијом на највишем могућем нивоу и захвалио руским званичницима што су спријечили даљи негативан утицај високог представника у БиХ.

Вишковић је рекао да Српска има велико повјерење у представнике Руске Федерације у БиХ, прије свега, у амбасадора у БиХ Петра Иванцова и чланове његовог тима који пружају значајну помоћ Републици Српској у савладавању проблема на међународом плану.

Он је за „Руску газету“ истакао да је Српска захвална предсједнику Русије Владимиру Путину, министру иностраних послова Сергеју Лаврову и свим руским дипломатама јер је њиховим напорима спријечен даљи негативан утицај високог представника у БиХ који је раније смјењивао са функција званичнике Српске, пријетио људима и лишавао их бирачких права.

Тога више нема, захваљујући искреној и огромној подршци Русије“, нагласио је Вишковић.

Вишковић сматра да Русија и Република Српска истином могу заједно супротставити покушајима Запада да од њих направе негативце.

Ми смо дужни да томе супротставимо истину која је обавезна увијек да се води тезом да злочини не смију бити заборављени без обзира на било какве пријетње или санкције“, рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је НАТО извршио агресију над српским народом у БиХ 1995. године, да су од бомби те алијансе страдала српска дјеца, уништени најважнији инфраструктурни објекти, нанесена знатна материјална штета.

„Ако се томе дода и то да је приликом бомбардовања кориштена муниција са осиромашеним уранијумом, тада злочин изгледа још страшнијим. Посљедице његове примјене осјећаће се још дуго – људи, који су живјели у погођеним подручјима све чешће умиру од рака, загађен је знатан дио наше територије, затрована вода. Управо због тога Република Српска не жели да буде члан НАТО-а“, појаснио је Вишковић.

На питање да ли се пред предстојеће изборе у БиХ у новембру може очекивати нешто слично „обојеној револуцији“, Вишковић је рекао да увијек постоји та опасност и подсјетио да се са таквим покушајима суочавала Бањалука пред опште изборе 2018. године.

Вишковић је додао да је убијеђен да постоје тимови стручњака и појединих организација који су ангажовани на реализацији такве врсте сценарија, а које финансирају одређени центри моћи.

Они се премијештају из државе у државу, из једног града у други, изазивајући `обојене револуције`, рушећи системе, уништавајући политичке партије и лидере који се боре за своју земљу“, навео је Вишковић.

Вишковић је нагласио да су у Републици Српској свјесни о опасности која пријети.

Признање дописнику „Руске газете“ Александру Борисову

Премијер Радован Вишковић уручио је прошле седмице у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Плакету дописнику „Руске газете“ Александру Борисову, који завршава своју службу у региону.

Захвалио је Борисову на помоћи у учвршћивању односа Русије и Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар