Федерација/БиХ

Џаферовић: РС блокадом води само престанку важења Дејтонског споразма

„НЕПОШТОВАЊЕ ОДЛУКА УС БиХ ЈЕ КРИВИЧНО ДЈЕЛО И КРШЕЊЕ ДЕЈТОНА“
  • Бошњачки члан Предсједништва БиХ тврди: Држава Босне и Херцеговина, која је постојала и прије Дејтона, наставиће своје постојање, а у питање ће бити доведено само оно што је настало у Дејтону а то су прије свега ентитети

НЕПОШТОВАЊЕ одлука Уставног суда Босне и Херцеговине од стране политичких представника из РС је кривично дјело и директно кршење Дејтонског мировног споразума, навео је у саопштењу Шефик Џаферовић, члан Предсједништва БиХ.

Навео је да је Уставни суд Босне и Херцеговине, као и стране судије у њему, дио Дејтонског мировног споразума, исто као што су то, на примјер, ентитети.

„Сви они који најављују блокаде рада институција државе Босне и Херцеговине, морали би бити свјесни да је то удар на Дејтонски мировни споразум. Тиме доводе у питање мир и стабилност и неминовно воде престанку важења Дејтонског мировног споразума“, навео је Џаферовић.

Истакао је да у том случају, држава Босне и Херцеговина, која је постојала и прије Дејтона, ‘наставиће своје постојање, а у питање ће бити доведено само оно што је настало у Дејтону, а то су прије свега ентитети’.

„Крајње је вријеме за реакцију правосудних институција Босне и Херцеговине, као и за одлучно дјеловање представника међународне заједнице, а нарочито земаља свједока Дејтонског мировног споразума“, наводи Џаферовић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар