Glavno RS i matica

Đorđević: Biće to i poruka onima koji u Poljsku nisu pozvali Rusiju i Srbiju

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „BESMRTNI PUK“ 25. I 26. SEPTEMBRA U BEOGRADU
  • Zoran ĐORĐEVIĆ: U današnje vreme se pokušava umanjiti uloga Srba i Rusa i u Drugom svetskom ratu i u Prvom svetskom ratu. Gubitnici žele da drugačije prikažu svoju ulogu u tim ratovima

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će organizovanje međunarodne konferencije „Besmrtni puk“ u Beogradu biti prilika da se podigne glas protiv revizije istorije i da se uputi poruka „onima koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju“ na obilježavanje 80. godišnjice od početka Drugog svjetskog rata u Poljskoj.

Kako je Đorđević kazao na konferenciji za novinare u Beogradu, u današnje vrijeme se pokušava da se umanji uloga Srba i Rusa i u Drugom svjetskom ratu i u Prvom svjetskom ratu i ocijenio da gubitnici žele da drugačije prikažu svoju ulogu u tim ratovima.

On je istakao da je Srbija počastvovana što će udruženje „Besmrtni puk Rusije“, „koje podržava predsjednik Rusije Vladimir Putin“, biti organizator tog događaja.

Đorđević je rekao da će organizovanje konferencije biti finansirano iz Rusije, a da će se njegovo ministarstvo postarati za logistiku.

Rukovodilac izvršnog komiteta „Besmrtnog puka Rusije“ Artjom Hutorskoj izjavio je da je Beograd odabran za domaćina, između ostalog i zbog obilježavanja 75. godišnjice od oslobođenja Beograda od nacističke okupacije 20. oktobra.

Hutorskoj je zahvalio Đorđeviću za organizaciju te konferencije i čestitao godišnjicu oslobođenja grada.

Konferencija će biti održana u Beogradu, u Domu vojske 25. i 26. septembra i na njoj će biti riječi o dešavanjima u Drugom svjetskom ratu.

Ta konferencija se održava u okviru priprema za obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom, a na njoj će učestvovati oko 80 delegata iz 55 zemalja, među kojima i 10 delegata iz Srbije.

(Beta)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar