Главно РС и матица

Ђурић: И Харадинај и остали кад-тад ће одговарати за злочине ОВК

„ТАЈ СУД ЈА ОСНОВАН КАО СУД НЕПРИЗНАТОГ КОСОВА И САМО ЈЕ ФИЗИЧКИ ИЗМЕШТЕН У ХОЛАНДИЈУ“
  • Срби на Косову добили су мудар савет да се држе по страни док траје обрачун политичких представника Албанаца… Њихове политичке размирице нису нешто шта ми можемо да решимо, осим да себи нанесемо штету тиме што ћемо додатно подјарити једну шовинистичку мржњу

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохије Марко Ђурић изјавио је данас да ратни злочини не застарјевају и да ће Рамуш Харадинај и остали одговорни за њих кад-тад одговарати.

„Као што су се претходна два или три пута са том ствари поиграли само да се покаже да има процеса против Албанаца, а на крају нико не буде осуђен. Не заборавите да је тај суд основан као суд непризнате државе Косово који је само физички измештен у Холандију“, казао је Ђурић током гостовања на РТС.

Он је истакао да је предвиђено ће се премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај врати из Хага за недјељу дана.

„Премало говоримо о свему томе, оно што људи треба да знају јесте да се Рамуш Харадинај и остали терористи налазе на међународним потерницама управо захваљујући деловању Србије. Због тога их приводе широм света када државе одлуче да се озбиљно томе посвете“, рекао је Ђурић.

Ђурић је казао да су Срби на Косову добили мудар савјет да се држе по страни док траје „обрачун политичких представника Албанаца“ и да је потребно да се сви посвете побољшању живота кроз 149 пројеката подршке у оквиру плана предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије.

„Политичке размирице нису нешто шта ми можемо да решимо, осим да себи нанесемо штету тиме што ћемо додатно подјарити једну шовинистичку мржњу“, казао је Ђурић и додао да је на Косову на дјелу „вишегодишња антисрпска хистерија“.

Он је исткао да највиши представници Европске уније сугеришу да Приштина треба да укине таксе, а да је и порука Србије иста.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар