Glavno Federacija/BiH

Dodiku u Skoplju uručena Svetosavska povelja – najveće priznanje srpskog naroda u S. Makedoniji

SRPSKI ČLAN PREDJSEDNIŠTVA BiH RAZGOVARAO SA ĐORĐEM IVANOVOM

SRPSKOM članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u Skoplju je na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji – Svetosavska povelja.

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji „Svetosavska nedjelja 2020″, na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.

Svetosavska povelja dodjeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji.

Lideru Srba u Republici Srpskoj ovo visoko priznanje dodjeljeno je i za zalaganje za uspostavljanja jedinstva unutar srpskog naroda u cjelini i uspostavljanje dobre saradnje i razumijevanja između Srpske i Sjeverne Makedonije.

Dodik je u Skoplju razgovarao sa bivšim predsjednikom Sjeverne Makedonije Đorđem Ivanovom o aktuelnim dešavanjima u regionu.

Srpski član Predsjedništva BiH upoznao je Ivanova sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Dodik je naglasio da Srpska i BiH njeguju prijateljske odnose sa Sjevernom Makedonijom, dodavši da je saradnja dobra i da je treba i dalje razvijati.

Ivanov je čestitao Dodiku na Svetosavskoj povelji.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar