Главно Федерација/БиХ

Иванцов: Куповина наоружања за МУП РС била транспарентна и уз све потребне дозволе

НАГЛАСИО ДА ПОДАТАКА О ДУГИМ ЦИЈЕВИМА У КАНТОНИМА ФБиХ НЕМА ПОДАТАКА

РУСКИ амбасадор у БиХ Петар Иванцов изјавио је да не види никакав разлог за забринутост због тога што су поједине агенције за спровођење закона у БиХ набавиле дуге цијеви.

Он је новинарима у Сарајеву рекао да је и сам високи представник Валентин Инцко рекао да је набавка наоружања била по закону.

„Набавка оружја је била транспарента и ниједна од европских институција није то доводила у питање. Они сматрају да је све било у оквиру закона“, истакао је Иванцов.

Према његовим ријечима, о пропорционалној набавци дугих цијеви требају да одлучују локалне власти, а не странци.

Представник Русије у Управном одбору Савјета за провођење мира (ПИК) у БиХ није се сагласио са ставом у коминикеу ПИК-а да су „несразмјерне набавке дугих цијеви које су реализовале поједине агенције за спровођење закона изазвале забринутост“.

Инцко је рекао да је куповина наоружања за МУП Републике Српске била легална, транспарентна и уз све потребне дозволе, али да у кантонима у Федерацији БиХ о томе нема података јер „сваки купује како хоће“.

„Уколико би ту дошло до прекомјерне набавке оружја, нама би то сметало“, рекао је Инцко на конференцији за новинаре у Сарајеву након дводневне сједнице политичких директора земаља чланица Управног одбора ПИК-а.

Према његовим ријечима, полиција мора да се модернизује јер би криминалци, у супротном, били у предности.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар