Влада РС Главно

Лукач: Разговор са замјеником директора ЦИА био кратак, али веома добар

„НИЈЕ БИЛО РИЈЕЧИ О РЕЗЕРВНОМ САСТАВУ ПОЛИЦИЈЕ И ЊЕГОВОМ ОПРЕМАЊУ“
  • „Било је ријечи и о повратницима са страних ратишта на које посебну пажњу треба посветити да би се спријечио сваки евентуални терористички напад који би могли да изведу управо ти људи. Повратници са страних ратишта морају да буду под апсолутном контролом свих безбједносних служби у БиХ“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да су представници полицијских и безбједносних агенција у БиХ током заједничког радног ручка у Сарајеву са замјеником директора ЦИА Воном Бишопом разговарали о борби против тероризма, организованог криминала и међусобној сарадњи.

„Био је то кратак, али веома конструктиван и добар разоговор. Изнијели смо одређена виђења свих наших агенција о заједничком функционисању и раду, сарадњи, размјени информација и све што је битно за изазове у БиХ о питању мигранстке кризе, борбе против тероризма, што су и приоритетна питања“, рекао је Лукач новинарима.

Према његовим ријечима, учесници састанка су се добро разумјели и сагласили када је ријеч о наставку заједничке сарадње у питању заштите свих грађана и њихове имовине у БиХ од сваког вида угрожавања, било да је ријеч о организованом криминалу или илегалној миграцији.

„Са нелегалном миграцијом имамо проблем који ће вјероватно и у будућим годинама егзистирати. Било је ријечи и о повратницима са страних ратишта на које посебну пажњу треба посветити да би се спријечио сваки евентуални терористички напад који би могли да изведу управо ти људи“, рекао је Лукач.

Министар унутрашњих послова Републике Српске указао је да повратници са страних ратишта морају да буду под апсолутном контролом свих безбједносних служби у БиХ.

Он је навео да на састанку није посебно било ријечи о успостављању резервног састава полиције и његовом опремању.

„Све полицијске агенције у БиХ треба да имају више полицајаца и поздрављам сваког новог полицајца на улицама БиХ. Сматрам да је то с циљем заштите и безбједности наших грађана и њихове имовине без обзира да ли је активни или резервни састав“, рекао је Лукач.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић рекао је новинарима да је током састанка указано да САД изражавају посебно интересовање за подручје западног Балкана.

„Речено нам је да ћемо имати подршку америчких партнерских агенција“, додао је Мектић, наводећи да је било ријечи о сарадњи у вези са свим безбједносним изазовима са којима се суочава БиХ, те о њеном интензивирању.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар