Glavno RS i matica

Stamatovićeva stranka: Neka referendum odluči o privremenom ustupanju KiM Rusiji

POVODOM ČANKOVE IZJAVE: NEMA SRBIJI NAPRETKA DOK U NJOJ DELUJE PETA KOLONA

Milan Stamatović

STRANKA Zdrava Srbija Milana Stamatovića saopštila je danas da „nema ništa protiv“ da se organizuje referendum sa pitanjem da li su građani saglasni da se Kosovo privremeno ustupi Rusiji na upravljanje.

Komentarišući izjavu predsjednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da taj predlog predsjednika opštine Čajetina Milana Stamatovića predstavlja čin veleizdaje, Zdrava Srbija navodi da ne postoji „nijedna nezavisna i suverena zemlja u svetu koja je dobrovoljno pristala na okupaciju i otuđenje i pedlja svoje teritorije, pa ne sme da učini ni vojno-neutralna Srbija“.

„Dok god u našoj državi deluje ‘peta kolona’ koja krivca za sva zla ovog sveta bude tražila isključivo u srpskom narodu, a borbu za očuvanje suvereniteta Srbije bude nazivala mitomanijom, nacionalizmom i nebeskom državom, dotle građanima Srbije nema napretka“, navodi se u saopštenju te stranke.

Ta stranka je istakla da su u „ne tako davnoj istoriji“ postojali međudržavni dogovori koji su omogućavali privremeno preuzimanje teritorija druge države. Kao primjer su naveli okupaciju Bosne i Hercegovine od strane Austorugarske, iznajmljivanje Hong Konga Velikoj Britaniji i rusku prodaju Aljaske Sjedinjenim Američkim Državama.

(Beta)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar