Главно Свијет

Трамп усред трговинског рата са Кином и ратних пријетњи Ирану почео да – намигује Русији

АМЕРИЧКИ ЛИДЕР ОЧИТО ВЈЕРУЈЕ ДА ЈЕ МНОГО ЛУКАВ И НЕНАДМАШАН ТАКТИЧАР
  • „Никада нико није био оштар према Русији као моја администрација, нико није овако уводио санкције против Русије, нико не говори овако о руским гасоводима… Нико као ја… Али, надам се да ћемо нормализовати односе са Русијом. Има смисла имати добре односе са Русијом“

ДОНАЛД Трамп, нема сумње, мисли да је много лукав и ненадмашан тактичар.

Усред трговинског рата са Кином и ратних пријетњи Ирану, изјавио је да је спреман – упркос тренутној „оштрој политици према Русији“ – да успостави добре односе са Москвом.

Комментаришући посјету државног секретара, Мајкла Помпеа, Сочију, нагласио је да би нормални односи са Русијом били логични и да ће их двије земље „на крају крајева и успоставити“.

Додао је: „Никада нико није био оштар према Русији као моја администрација, нико није овако уводио санкције против Русије, нико не говори овако о руским гасоводима… Нико као ја… Али, надам се да ћемо нормализовати односе са Русијом. Има смисла имати добре односе са Русијом“.

Помпео ће у Сочију 14. маја разговарати са Сергејом Лавровом. Одмах потом ће се срести и са руским лидером Владимиром Путином.

И са њим ће „размотрити очевидна питања“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар