Главно РС и матица

Вучић: Хоћемо јасне границе, а не садашњи провизоријум

„НОВОСТИМА“ РЕКАО: „ДАНАС ЈЕДНО ПИШЕ, А САСВИМ ДРУГО ИМАМО НА ТЕРЕНУ“

ЗАЛАЖЕМ се за разграничење са Албанцима и то је политика коју представљам, а да ли ћемо у томе успети, то не зависи од нас. За танго је потребно двоје. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају.

То је у четвртак изјавио предсједник Србије Александар Вучић и та порука је изазвала велику пажњу пред можда одлучујуће преговоре о статусу наше јужне покрајине.

Образлажући овај свој став за Новости“, предсједник је казао да није рекао ништа ново и да опцију разграничења заговара годинама.

– Хоћемо јасне границе, а не провизоријум као што је данас у коме нам једно пише, а сасвим друго имамо на терену.

Вучић је претходно казао да је увијек извор потенцијалног сукоба када имате територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада. Он је казао да не жели да износи неке ствари и о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије, за разлику од Тачија и Харадинаја, појединих западних представника, али и оних у домаћој јавности који све знају, а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима“:

– Нисам неодговоран и нећу да излазим са величанственим патриотским изјавама“. Знам свој посао и радим га у најбољем интересу Србије и недвосмислено ћу рећи шта мислим када се буде било близу неког опипљивог решења.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:743051-Vucic-za-Novosti-Hocemo-jasne-granice-a-ne-provizorijum

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар