Glavno RS i matica

Vučić: Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera

ČESTITAO VLADIMIRU PUTINU DAN BRANILACA OTADŽBINE
  • Predsjedniku Ruske Federacije napisao i ovo: „Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić  uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

„Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju, čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom“, naveo je Vučić i istakao da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde, prenio je Sputnik.

On je podsjetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokoljenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobjeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

„To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda“, naveo je predsjednik Srbije.

On je zahvalio predsjedniku Putinu na časti koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobjede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

„Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje“, navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar