Главно РС и матица

Вулин: Панцир С1 остаје у Србији, Вучић и Србија су главни миротворци на Балкану

„САДА И РЕГИОН И ЦЕО СВЕТ ЗНАЈУ ДА СРБИЈА ИМА НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ НАОРУЖАЊЕ ЗА ОДБРАНУ“
  • Министар одбране Србије: „Оружје какво је Панцир С1 не даје се несигурној, нестабилној земљи, земљи која има агресивне намере, не даје се земљи која је толико слаба да ће то сутра преузети неки терористи, већ озбиљним, сигурним и стабилним државама. Русија је овим потезом поручила да смо пријатељска земља и да има пуно поверења у нас и у нашег врховног команданта
  • „Када је Србија стабилна, снажна, када може да заштити Србе у окружењу, без обзира на то гдје они живе, нема сукоба на Балкану

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић води храбру, избалансирану и српску политику, и за све потезе које повуче као врховни командант Војске Србије, води рачуна како ће се то одразити на Србију на првом мјесту, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.

Он је то рекао за ТВ Прва коментаришући реакције на вјежбу „Словенски штит 2019“ Војске Србије и Оружаних снага Русије.

Вулин је истакао да је свака вјежба и свако показивање наоружања, спремности, борбене готовости и дисциплине порука и пријатељима и непријатељима, а да се пријатељи искрено радују, јер то говори да ће Србија бити још снажнија и још стабилнија.

Додао је да свако треба да размишља гдје себе проналази и коју поруку жели да отвори, јер свако сам одлучује о томе да ли је пријатељ или непријатељ.

„Председник Вучић је једини лидер на Балкану који води мировну политику и он то стварно искрено ради верујући да је то добро и за српски народ и за све друге народе. Нажалост, нисам сигуран да сваки пут има саговорнике са друге стране, али као лидер који води мировну политику, он зна да је српска војска гарант слободне, независне и сигурне Србије“, рекао је Вулин.

Истакао је да када је Србија стабилна, снажна, када може да заштити Србе у окружењу, без обзира на то гдје они живе, нема сукоба на Балкану.

Вулин наводи да је руски протвивваздушни систем „Панцир“, који ће после војне вјежбе остати у Србији, једно од најсавременијих средстава противваздушне заштите и истиче да је то оружје које се не даје свима.

„Овакво оружје се не даје несигурној, нестабилној земљи, земљи која има агресивне намере, не даје се земљи која је толико слаба да ће то сутра преузети неки терористи, већ озбиљним, сигурним и стабилним државама. Русија је овим потезом поручила да смо пријатељска земља и да има пуно поверења у нас и у нашег врховног команданта кад му даје на располагање такво оружје које није дала никоме“, нагласио је Вулин.

Он је поручио да читав свијет, а прије свега регион, сада зна да Србија више није технолошки заостала земља, већ земља која има најсавременије системе који могу да је одбране.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар