Главно РС и матица

Вулин: Србија ће бити војно неутрална док је Вучић предсједник Србије, а ја министар одбране

НАГЛАСИО ДА ТУ ПОЗИЦИЈУ БЕОГРАДА ПОШТУЈУ И РУСИЈА И ОДКБ, И НАТО И СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

МИНИСТАР одбране Александар Вулин поздравио је посјету генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга Србији, али је истакао да ће она остати војно неутрална све док на њеном челу буде Александар Вучић, а он министар одбране.

„Поздрављам посету генералног секретара НАТО-а, за нас као војно неутралну земљу, од великог је интереса да имамо добре односе с НАТО-ом, ОДКБ-ом, САД, Руском Федерацијом, као и са Кином и осталим државама“, рекао је Вулин одговарајући на новинарску молбу да прокоментарише посјету Столтенберга Србији и вјежбу припадника МУП-а и НАТО-а која ће сутра бити одржана у Младеновцу.

„То је вежба која се ради по НАТО стандардима, прошле године је изведена у Босни и Херцеговини, тежишни организатор је Министарство унутрашњих послова, а Министарство одбране учествује са 34 припадника. За нас је свака вежба увек одлична прилика да покажемо шта смо све научили и наравно да учимо од других“, рекао је Вулин о цивилној вјежби за реаговање у ванредним ситуацијама, у којој ће учествовати 2.000 људи из 38 земаља.

Он је, како је саопштило Министарство одбране, навео да сви поштују војну неутралност Србије, и Руска Федерација и НАТО, и ОДКБ и САД, и то зато што је она чврсто и принципијелно управо на тој позицији.

„Тако ће бити док Србија буде одлучивала о томе, док Александар Вучић буде водио Србију и док он буде министар одбране“, нагласио је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар