Odabrano Svijet

Tramp objasnio otkud mu „zauzeti aerodromi“ u 18. veku i – zapetljao se još više

BRITANSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU UPOZORIO SVOJE DA TRAMP „MOŽE SRAMNO ZAVRŠITI“
  • Krivicu svalio na telesufler. Naveo da su se za vreme njegovog nastupa zbog jake kiše pojavili „tehnički problemi sa telesuflerom. Dodao da je telesufler zbog kiše jedva video, a da je ta naprava potom i prestala da funkcioniše
  • Tvrdnja da ne bi bilo greške da nije bilo kiše i da je funkcionisao telesufler  – Trampa nimalo ne vadi. Naprotiv, ovo je jedna od onih situacija za koje se kaže: što se čavka više pere – to je crnja

DONALD Tramp je dva i po dana smišljao kako da objasni sunarodnicima kako je došlo do toga da – u govoru koji je 4. jula održao ispred Linkolnovog memorijala – kaže da njihovi preci još u 18. veku, u ratu za nezavisnost, imali dominaciju u vazduhu i „osvajali aerodrome“.

Konačno smislio, pokušao da objasni da se ne radi o njegovom neznanju i – zapetljao se još više.

Krivicu je svalio na telesufler. Naveo je da su se za vreme njegovog nastupa zbog jake kiše pojavili „tehnički problemi sa telesuflerom.

Dodao je da je telesufler zbog kiše jedva video, a da je ta naprava potom i prestala da funkcioniše.

Tramp je – da podsetimo – rekao da je 1775-te Kontinentalni kongres formirao jedinstvenu armiju i nazvao je po  ordžu Vašingtonu, a ona u to vreme nije nosila Vašingtonovo ime. Zatim je izgovorio  da je „zauzela aerodrome“ i održala pobedu u vazduhu.

Američki lider se zaista dodatno zapetljao. Jer, ovim je samo potvrdio da  on zaista ne zna da u 18. veku nigde nije bilo ni aviona ni aereodroma, a vađenje na jaku kišu i teško vidljivi telesufler samo su žalosni pokušaj da se opravda i nekako `opere`.

U situaciji u kojoj se našao, tvrdnja da ne bi bilo greške da nije bilo kiše i da je funkcionisao telesufler nimalo ga ne vadi. Naprotiv, ovo je jedna od onih situacija za koje se kaže: što se čavka više pere – to je crnja.

U svakom slučaju, i ovakvo samoopravdavanje je znak slabosti.

„Zauzeti aerodromi“ biće, po svemu sudeći, `kamenčići` koje će Tramp stalno imati u cipelama.

A moguće je da nije slučajno što je baš sada `procurilo` da je  ambasador Velike Britanije u Vašingtonu – Kim Derok – Trampa nazvao „neumešnim i nekompetentnim“.

Učinio je to u tajnim diplomatskim telegramima u kojima je upozorio London da Tramp „može sramno završiti“.

Istovremeno je svoje obaveštavao da su u Trampovoj administraciji u toku sporovi koje je on nazvao „borbom noževima“.

Ovo je neko verovatno namerno učinio javnim. sa namerom da bude iskorišćeno protiv Trampa.

Deo „telegrama Londonu“ objavio je Daily Mail, a Derok je svoje upozoravao da on – povodom sumnjičenja predsednika SAD da je u zaveri sa Rusijom – ne isključuje ni najgore. Još je naglasio da ne očekuje da će raskol u američkom državnom vrhu biti prevladan i da će situacija u Beloj kući postati normalnija i predvidljivija.

http://fakti.org/alter-america/tramp-objasnio-otkud-mu-zauzeti-aerodromi-u-18-veku-i-zapetljao-se-jos-vise

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar