Odabrano Svijet

Tramp upumpava u američku ekonomiju sedam puta više milijardi $ nego Obama 2008.

KONGRES SAD GLASAO ZA 2 TRILIONA, A SISTEM FEDERALNIH REZERVI UBRIZGAVA 4 TRILIONA
  • Američki lider nakon što je potpisao „istorijski zakon“: Sada imamo 300 milijardi dolara za hitne isplate pomoći građanima čija su godišnja primanja manja od 99.000 dolara. Biće to po 3.400 dolara za četvoročlanu porodicu. Pomoći ćemo i onima koji su zbog epidemije i krize izgubili posao. Dobiće po četiri pune mesečne plate“
  • Ovajdiće se i velike američke kompanije. Njima je namenjeno oko 500 milijardi dolara. Uz samo dva uslova: da tim novcem ne otkupljuju sopstvene akcije i da ne otpuštaju radnike

DONALD Tramp je potpisao je zakon koji omogućava upumpavanje u ekonomiju i kupovnu moć američkih porodica više od 2 triliona dolara.

Ništa slično se nije dogodilo u celoj istoriji SAD, a ta rekordna suma biće usmerena u „prevladavanje ekonomskih i drugih posledica epidemije koronavirusa.

Prethodno su taj zakon odobrila oba doma Kongresa SAD.

Da bi bilo jasnije o kolikoj sumi se radi, vredi podsetiti da je Kongres SAD za ublažavanje posledica „svetske finansijske krize“ iz 2008-me odobrio „samo“ 800 milijardi dolara.

Tramp je, inače, za izglasavanje zakona pohvalio i demokrate i svoje republikance, ocenivši:

„Ostavili su po strani svoje politike razlike i objedinili se u interesu Amerike. Sada možemo da pomognemo svojim porodicama, svojim radnicima i svom biznisu. Ovo je istorijski zakon jer obezbeđuje 300 milijardi dolara za hitne isplate pomoći građanima čija su godišnja primanja manja od 99.000 dolara. Biće to po 3.400 dolara za četvoročlanu porodicu. Pomoći ćemo i onima koji su zbog epidemije i krize izgubili posao. Dobiće po četiri pune mesečne plate“.

Odrasli Amerikanci će dobiti i po 1.200 dolara državne pomoći.

S obzirom na to da je Sistem federalnih rezervi – centralna banka SAD – već odobrio upumpavanje 4 triliona dolara u ekonomiju SAD, jasno je da ukupna suma dostiže fantastičnih 6 triliona dolara.

To je vrednost 30 odsto godišnjeg bruto proizvoda Sjedinjenih Država.

Ovajdiće se i velike američke kompanije. Njima je namenjeno oko 500 milijardi dolara. Uz samo dva uslova: da tim novcem ne otkupljuju sopstvene akcije i da ne otpuštaju radnike.

Poklon-krediti malom biznisu biće u ukupnoj sumi manji – 350 milijardi dolara. Tačnije, biće stopostotni poklon ako budu iskorišćeni za plate radnicima i otplatu kamata po hipotekarnim kreditima.

Američke savezne države dobiće za borbu protiv epidemije 340 milijardi dolara.

Bolnicama je namenjeno 117 milijardi dolara.

SAD imaju više od 100.000 registrovanih zaraženih koronavirusom i po tome su prve u svetu. Ispred Italije i Kine, koja je pala na treće mesto.

http://fakti.org/alter-america/tramp-upumpava-u-americku-ekonomiju-sedam-puta-vise-milijardi-dolara-nego-obama-2008

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar