РС и матица

Чепурин Вучићу: Предсједник Путин изразио је жељу да посјети Србију у јануару

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ ЗА ЊУ ИЗУЗЕТНА ЧАСТ ДА ПОНОВО УГОСТИ РУСКОГ ЛИДЕРА
  • Вучић и Чепурин су „размотрили резултате“ недавне посјете предсједника Србије Москви и оцијенили да је она „од великог значаја за даљи развој свестране сарадње“ двије државе

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин изразио је жељу да посјети Србију у јануару, пренио је данас руски амбасадор у Београду Александар Чепурин Александру Вучићу.

Предсједник Србије је у разговору с Чепурином рекао да је за Србију „изузетна част да поново угости председника Путина“ и да ће Београд „показати сву ширину српског гостопримства“, саопштио је кабинет српског предсједника.

Договорено је да припреме за долазак Путина у Београд почну одмах, „како би посета потврдила традиционално пријатељство две земље и братство два народа“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће ускоро бити одржана сједница Мешовитог међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије, како би били припремљени конкретни заједнички пројекти у области економске сарадње, а у интересу повећања трговинске размјене двије земље и њиховог економског напретка.

Вучић и Чепурин су „размотрили резултате“ недавне посјете предсједника Србије Москви и оцијенили да је она „од великог значаја за даљи развој свестране сарадње“ двије државе, наводи се у саопштењу и додаје да је Вучић рекао да је „веома почаствован“ што је поново имао прилику да у Москви разговара с Путином.

Саговорници су разговарали и о ситуацији у региону и изразили „очекивање да ће сви на Западном Балкану остати посвећени миру и стабилности“.

Вучић је казао да ће Србија „увек тежити добрим односима и сарадњи у региону“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар