Glavno RS i matica

Šešelj: Vučiću, prošlo je vreme sjedenja na dvije stolice – uvedi Srbiju u ODKB

ZATRAŽIO DA SE IZ VLADE IZBACE `STRANI AGENTI` POPUT ZORANE MIHAJLOVIĆ I ZORANA LONČARA

PREDSJEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocijenio je danas da se rekonstrukcija Vlade Srbije priprema u vrlo osjetljivom političkom trenutku i da treba da bude urađena temeljito.

„Očekujemo sjednicu na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji, pa da detaljno raspravljamo o nekim ministrima“, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da iz Vlade treba da izbaci „strane agente, koji po svoje mišljenje odlaze u zapadnjačke ambasade“ i još ih nazvao „petom kolonom“.

Među te ministrima on je ubrojao potpredsjednicu Vlade Zoranu Mihajlović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

„Do sada je vladajuća partija vodila računa da u Vladi ima i prozapadne i proruske ministre. Htjeli su da prikažu ravnotežu. Zato što su naprednjaci, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, sjedili na dvije stolice. Prošlo je vreme sjedenja na dvije stolice“, rekao je Šešelj.

On je rekao da je promjena strateške državne politike neophodna i da Srbija vojno treba da pristupi ODKB vojnom savezu na čelu sa Rusijom.

Šešelj je dodao da SRS zahtjeva od Srpske napredne stranke da „dobro pretrese“ svoju koaliciju sa malim partijama poput Srpskog pokreta obnove i ocijenio da nije dobro da u svojim poslaničkim redovima imaju članove tog pokreta, čiji lider Vuk Drašković, prema njegovim rečima, napada ministre koji istupaju patriotski.

Beta

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar