RS i matica

Vučić Čepurinu: Srbija više nema poverenja u Kfor, odnosno NATO na KiM

„POKAZALO SE DA JE IZMIŠLJOTINA SVE ŠTO SU GOVORILI O KRETANJU JEDINICA ROSU“
  • Ambasador Aleksandar ČEPURIN istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da vjeruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umjeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i prijetnjom konfrontacijama

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima povjerenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

Predsjednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Predsjednik Vučić i premijerka Brnabić su zahvalili ambasadoru Čepurinu što Rusija razumije šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u cijelom regionu.

Predsjednik Vučić je naglasio da je riječ o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima povjerenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da vjeruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umjeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i prijetnjom konfrontacijama, prenosi Tanjug.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar