RS i matica

Vučić: Idem kod pape da molim da Vatikan ne prizna Kosovo – mnogo toga da molim

U SRBIJU DOLAZE ERDOGAN I ZEMAN, A BRNABIĆ IDE U NJEMAČKU – KOD MERKELOVE
  • Predsjednik Srbije iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivanja „tenka“ ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž: „Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine… Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu

PREDJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u septembru i oktobru sastati sa velikim brojem zvaničnika iz svijeta, kao i da će posjetiti Vatikan i sastati se sa papom Franjom.

„Idem i u Vatikan kod pape i da ih molim da ne priznaju Kosovo. Mnogo toga da molimo i da radimo za našu zemlju“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je najavio da će se sastati sa 15-20 državnika, kao i da bi trebalo da se obrati Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Vučić je rekao da će u Srbiju doći turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, kao i češki predsjednik Miloš Zeman, dok će premijer Srbije Ana Brnabić otići i u zvaničnu posjetu Njemačkoj i sastati se sa kancelarom Angelom Merkel.

Rekao je danas i da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivanja „tenka“ ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

„Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime… Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu“, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više volio da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlučuju navijači i da su oni izabrali tenk.

Vučić je naveo primjere i drugih evropskih klubova, kao što je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili njemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podsjeća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da je oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

„To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji“, rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

On je Partizanu poželio sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar