РС и матица

Вучић: На скупу „Будућност Србије“ 19. априла биће 12-15 пута више људи него 13. априла

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ЗАМОЛИО СРБЕ СА КиМ ДА САЧЕКАЈУ СА ОДЛУКОМ ДО КРАЈА АПРИЛА
  • Нагласио да сутра на скуп „Будућност Србије“ у Новом Саду неће организовано доћи нико из централне Србије или Косова и да „нико не сме да тера грађане да долазе на скуп, ако то не желе“ и додао да очекује да у Нови Сад буде 25.000 или 30.000 људи
  • Вучић открио да ће на том скупу говорити председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар спољних послова Ивица Дачић, покрајински премијер Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и људи ван политике
  • „Замолио сам да због састанка у Берлину који ће бити одржани 29. и 30. априла… сачекају завршетак тих разговора. Као и да се видим са кинеским председником 25. априла и после тога обавим дуг разговор са руским председником Владимиром Путином, а после тога ћу да нашем народу на Косову и Метохији предочим план мера Србије“

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да на скупу „Будућност Србије“ 19. априла у Београду очекује огроман број грађана, истичући да ће то бити један од највећих скупова у последњих 40 или 50 година.

Вучић је новинарима у Београду рекао да ће скуп „Будућност Србије“ имати 12 или 15 пута више људи него што ће их бити на протесту „Један од пет милиона“ 13. априла у Београду и додао да протести „Један од пет милиона“ никада нису сакупили више од 6.500 људи.

Он је казао да хоће „радом и идејама“ да побеђују опозицију, „Старбаксом и Икеом, лепим, а не ружним, дигиталним учионицама“.

Вучић је рекао да сутра на скуп „Будућност Србије“ у Новом Саду неће организовано доћи нико из централне Србије или Косова и да „нико не сме да тера грађане да долазе на скуп, ако то не желе“ и додао да очекује да у Нови Сад буде 25.000 или 30.000 људи.

Вучић је казао да ће на скупу говорити председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар спољних послова Ивица Дачић, покрајински премијер Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и људи ван политике.

„Због вас 500 или 600 ми ћемо да се склонимо, ево ми ћемо у четвртак, ево ми нећемо сукобе, хоћемо радом да вас побеђујемо“, рекао је Вучић.

Говорећи о недавним акцијама опозиције у Београду Вучић је казао да народ неће „оне који чупају знакове и у томе уживају“.

Он је навео да је опозиција хтела да блокира заменика градоначелника Београда Горана Весића и упитао „да ли је одборник Савеза за Србију Милош Павловић у Скупштини града поднео оставку након што је замахнуо руком и запретио једној од жена испред Скупштине града током недавне акције да ће јој опалити шамар“.

Вучић: Замолио сам Србе са Косова да сачекају са одговором до краја априла

Вучић је након разговора са политичким представницима Срба са Косова, рекао да им је, поводом расписивања локалних избора на северу Косова, поручио да не дозволе Албанцима да са минималном подршком грађана изаберу и њихове представнике, као и да је апеловао на њих да сачекају са доношењем одлуке до краја априла.

Он је навео да би он „више волео да Срби учествују на тим изборима, али да им то није на такав начин саопштио“.

Према његовим речима, Срби би евентуалном победом на изборима показали колико су јачи а сви би могли да виде и да држава Србија има много јачу подршку у свом народу на тој територији него сви остали заједно.

Након сусрета са Србима са Косова у Београду, Вучић је рекао да је саслушао њихове ставове и да је његова порука да не дозволе Албанцима да са 0,1 или један одсто подршке грађана изаберу представнике и Србима.

„А друга порука је да сам их замолио да због састанка у Берлину који ће бити одржани 29. и 30. априла… сачекају завршетак тих разговора. Као и да се видим са кинеским председником 25. априла и после тога обавим дуг разговор са руским председником Владимиром Путином, а после тога ћу да нашем народу на Косову и Метохији предочим план мера Србије“, рекао је он.

Вучић је рекао да су он и премијерка Србије Ана Брнабић из Немачке и Француске добили позив на састанак у Берлину, а да ће тамо бити позвани и косовски представници Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, а да ће након тога Србија предочити свој одговор и своје мере, којих ће свакако бити јер Србија, како је рекао, „не може вечно да трпи да је ударају моткама у главу а да не одговори“.

Он је поновио да већ пет месеци „траје терор“ над Србијом због увођења таксе од 100 одсто на робу, а да већ шест година Приштина није испунила своју обавезу да формира Заједницу српских општина.

„Али су зато формирали такозвану војску Косова, супротно чак и свом Уставу, донели платформу и два закона који су уперени против дијалога, јер траже од Србије да призна Косово, да плати ратну одштету и да се формира посебан трибунал за злочине Срба. У последње време се догађају још неке ствари које показују албанску бахатост и осионост јер они нескривено раде на уједињавању Косова и Албаније, пред очима целе међународне заједнице. И сви се праве да виде него ћуте“, рекао је он.

„Америчка амбасада мора да буде и свакој чорби зачин“

Председник Србије је изјавио и да не разуме зашто је амбасада САД у Србији реаговала на гостовање на телевизији са националном фреквенцијом Богољуба Пјешчића, који је претио новинарима.

„Не разумем какве све то има везе са америчком амбасадом шта се они петљају у било шта“, рекао је Вучич упитан да прокоментарише реаговање амбасаде на тај случај.

Председник је казао и да не зна о чему се ради да случај није пратио, али да „америчка амбасада изгледа воли у свакој чорби мора да буде зачин“.

„Тако им се може или тако им се могло како хоћете“, рекао је Вучић.

Америчка амбасада је јуче на друштвеној мрежи реагујући на осуду НУНС-а због гостовања Пјешчића на телевизији са националном фреквенцијом написала да је „збуњујуће зашто српски медији настављају да нуде гостовање човеку који је претио угледним новинарима и упућивао лажне оптужбе“.

Пјешчић је претио главном и одговорном уреднику Бете Драгану Јањићу и директору Н1 Југославу Ћосиу кога је звао на телефон и представио се као службеник америчке амбасаде.

„Просечна плата у Србији 462 евра, а не 422 евра, како тврди Даница Поповић“

Вучић је данас оценио да је Србија по већини економских показатеља најуспешенија земља у региону.

Он је на питање новинара како коментарише оцену професорке Економског факулетета у Београду Данице Поповић да је Србија на зачељу региона по економским резултатима, казао да „није лако борити се са чињеницама“.

„Чињеница је да је просечна плата у Србији 462 евра, а не 422 евра, како она тврди“, рекао је Вучић.

Навео је да у региону само Црна Гора има веће просечне зараде, али да је у тој држави већа незапосленост и износи 20 одсто, као и јавни дуг који је 74 одсто БДП-а и у порасту је док је у Србији у опадању и сада износи 50 одсто БДП-а.

„У Србији су стране директне инвестиције прошле године биле 3,5 милијарди евра, док су све земље у региону привукле 1,9 милијарди евра“, казао је Вучић.

Додао је да је у Србији највећа и стопа привредног раста.

„Србија озбиљно напредује економски. То потврђују и Светска банка и Међународни монетарни фонд“, рекао је Вучић и истакао да је он отворио више од 100 фабрика у којима раде на десетине хиљада радника.

Како је најавио, пензионерима ће ове године бити већа примања, али је додао да не зна колико.

Вучић је рекао да критичарима не жели да одговара увредама и навео да професорка Даница Поповић „прогони студента зато што јој се супротставио на њеном предавању“.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-na-skupu-19-aprila-buducnost-srbije-bice-12-15-puta-vise-ljudi-nego-13-aprila

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар