Vijesti RS i matica

Vučić Trampu i Siju: „Svetu je sada više nego ikada potrebno vaše vođstvo“

ODREAGOVAO NA DOGOVOR LIDERA SAD I KINE O ZAJENIČKOJ BORBI PROTIV PANDEMIJE

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić podržao je razgovor i dogovor predsjednika SAD Donalda Trampa i kineskog predsjednika Si Đinpinga da ulože zajedničke napore u borbi protiv virusa korona.

Predsjednik Srbije je na Tviteru na objavu Donalda Trampa da je imao veoma dobar razgovor sa Sijem odreagovao izrazom zahvalnosti dvojici državnika na spremnosti za saradnju u borbi protiv virusa.

„Hvala predsedniče Tramp i Si što zajedno radite na rešavanju ove krize. Svetu je sada više nego ikada potrebno vaše vođstvo. Radeći sa vama, sa EU i drugima širom sveta, Srbija će igrati svoju ulogu u tome da pomogne u pobedi nad ovom pandemijom”, poručio je Vučić na Tviteru.

Prethodno je Tramp na svom profilu obavijestio da je imao veoma dobar razgovor sa predsjednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim je detaljno razmotrio situaciju u vezi sa virusom korona koji pustoši velike dijelove planete.

„Kina je već prošla mnogo toga i ima veliko iskustvo sa virusom korona. Blisko sarađujemo. Puno poštovanja”, napisao je Tramp, prenosi Tanjug.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar