RS i matica

Vulin: Ovo je pokušaj državnog udara i izazivanja sukoba unutar srpskog naroda

„NASILJE I POKUŠAJI UPADA U NARODNU SKUPŠTINU SU I POKUŠAJ RUŠENJA SRPSKE DRŽAVE“
  • „Žele da unište sve ono što su generacije pravile i naravno da će to naići na jasan odgovor države Srbije. Samo sila zakona može da sačuva Srbiju i svakoga od nas. Ovo nisu protesti, ovo je pokušaj državnog udara“

MINISTAR odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da nasilje na ulicama Beograda, pokušaji upada u Skupštinu Srbije i napad na policiju predstavljaju pokušaj državnog udara.

„Politička stabilnost se uništava nasiljem na ulicama. Baklje nisu mogli da pronađu u parku, očigledno da su pripremljene i organizovane. Imali su samo jedan cilj – državni udar. Država mora da odgovori na adekvatan način“, rekao je Vulin za TV Pink.

On je poručio da će svako nasilje biti osuđeno na propast, te da je moguće da demonstranti zamišljaju da nasiljem spriječe konstituisanje parlamenta.

„Žele da unište sve ono što su generacije pravile i naravno da će to naići na jasan odgovor države Srbije. Samo sila zakona može da sačuva Srbiju i svakoga od nas. Ovo nisu protesti, ovo je pokušaj državnog udara“, rekao je Vulin.

On je upitao šta misle demonstranti da bi uradili upadom u Skupštinu, osim da je opljačkaju i zapale kao što se moglo gledati 5. oktobra.

„Ovo je samo pokušaj da se izazovu sukobi unutar srpskog naroda, da se srpska država sruši i ponizi“, rekao je Vulin.

1 komentar

  • Baba Julkin crnokošuljaš, rektalni speleolog i crijevni klistir pičkoustog, vrijedni skupljač priloga tetke iz Kanade, i mo’š mislit’, ministar odbrane (sic!) kome vojska otkazuje poslušnost jer je htio da je šalje na narod, sada lamentira s WC šolje o državnom udaru koji je već poodavno napravio niko drugi do držač lanca oko vulvinovog vrata. Kao i svaki drugi evnuh-silovatelj i njegov kučkar će završiti kao i daleki mu rođaci Groz, Mao, Pol Pot, Idi Amin, Milo Đ., Nikolae i Elena, Izoldine cipele i ini smradovi koji su se, opijeni eliksirom moći, u svom mikrokosmosu potpuno odvojili od vapijućih praznih stomaka, čije krčanje nadjačava samo krik otete duše, da bi, avaj, ipak skončali samo u Apendiksu B Istorije svijeta gdje stoji spisak imena koja tek rođenoj djeci ne treba davati. Zbog uroka.
    Nijedan satrap, čijih 20 policijaca, hrabro i do smrti, tuče jednog koji već nepomično leži, nije na ovom svijetu ostao u debeloj fotelji dovoljno dugo da ne bi i sam upoznao onu vrstu straha koju osjeća maleno stado u toru kad začuje škljocanje čopora vučjih vilica, koje se zlokobno cere s druge strane plota prije no što ga preskoče. E pa, srećan vam strah „junačine“.

Klikni ovde da postaviš komentar