Вијести Скупштина РС

Расправа у Народној скупштини РС о убиству Славише Крунића биће – затворена

ДЕБАТА И О ПРИЈЕДЛОЗИМА ЗАКОНА О ПОЛИЦИЈИ, ЈАВНОМ РЕДУ И МИРУ, ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ

Славиша Крунић

  • Међу 48 тачака дневног реда и израдаплана парцелације за аутопут и гасовод ВукосављеБрчко и БрчкоРача

КОЛЕГИЈУМ Народне скупштине РС заказао је пету редовну сједницу за 11. јуни, а прва тачка, након актуелног часа, у оквиру расправе о стању безбједности у РС ће бити посвећена околностима убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића, закључено је на сједници Колегијума.

По одлуци Колегијума, ова тачка ће бити затворена за јавност, а након тога слиједи неколико закона по хитном поступку, међу којима су закони о платама у институцијама РС.

По скраћеном поступку расправљаће се о Приједлогу одлуке о изради плана парцелације за аутопут и гасовод дионице Вукосавље – Брчко и БрчкоРача.

На дневном реду наћи ће се и приједлози закона о полицији и унутрашњим пословима, јавном реду и миру и оружју и муницији, који су на прошлој сједници изазвали велики интерес јавности, али и међународне заједнице.

Расправљаће се и о двадесетак нацрта закона, међу којима су нацрти закона о трговини, личном имену, правосудном испиту, доприносима и другим темама.

На дневном реду је и неколико стратегија и извјештаја, међу којима ће бити и извјештаји о извршењу буџета РС и раду Министарства унутрашњих послова РС.

Одлучено је такође да се сједница настави 18. јуна, уколико не буде завршена током прве седмице рада. На дневном реду налази се укупно 48 тачака.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар