Свијет

Ђукановић по `Подгоричкој скупштини` туче „црногорским авнојем“

ТВРДИ ДА ЈЕ БИЛА „ВЕЛИКА ИЗДАЈА ЦРНЕ ГОРЕ“ И СВИМА КОЈИ ЈЕ СЛАВЕ ПРИЈЕТИ – „ОДЛУЧНОШЋУ И ОШТРИНОМ“
  • У Колашину присуствовао обиљежавању 75 година од засједања ЗАВНО-а за Црну Гору и Боку и изговорио: „Нажалост, постоје људи који би призвали нову пропаст Црне Горе. То им нећемо дозволити због оног што смо урадили као нова генерација, али и због поштовања жртава којих смо се данас присјећали. То им првенствено нећемо дати због будућности свих генерација које ће ова држава још рађати”

МОНТЕНЕГРИНСКИ предсједник Мило Ђукановић изјавио је данас да је „Подгоричка Скупштина 1918. била велика издаја Црне Горе” и да „свако ко позива да се слави тај дан, позива да се слави издаја и пропаст Црне Горе”.

„Држава ће показати одлучност да непоколебљиво одбрани вриједности Црне Горе”, поручио је Ђукановић, одговарајући на питања новинара у Колашину.

РТЦГ преноси да је он ту присуствовао обиљежавању 75 година од засједања ЗАВНО-а за Црну Гору и Боку, као и 70 година од оснивања СУБНОР-а и Антифашиста Црне Горе.

„Јако је важно да држава покаже истрајност, одлучност и оштрину, у својој намјери да непоколебљиво одбрани оно што су највеће вриједности Црне Горе”, навео је Ђукановић.

Он је казао да му је жао да неки „политички потомци људи који су организовали такозвану Велику народну скупштину, данас покушавају и привидно успјевају да направе неке скупове који највише личе на авети прошлости и да на тај начин преносе лош и ружан печат издаје и дјеловања против државе Црне Горе својим потомцима и новим генерацијама”.

„Волио бих да се Црна Гора у међувремену ослободила од свега тога и да смо сви изградили свијест о томе да је Црна Гора наш заједнички дом”, казао је Ђукановић.

Према његовој тврдњи, „нажалост, постоје људи који би призвали нову пропаст Црне Горе”.

„То им нећемо дозволити због оног што смо урадили као нова генерација, али и због поштовања жртава којих смо се данас присјећали, које су за слободу и част Црне Горе уградили више и највриједније што један човјек може дати. То им првенствено нећемо дати због будућности свих генерација које ће ова држава још рађати”, закључио је Ђукановић, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар