Свијет

Кремљ: Американци су са Милеровом истрагом тражили непостојећу црну мачку у мрачној соби

КОСАЧОВ: ПОЈАВИЛА СЕ ШАНСА ДА СЕ МНОГО ШТА У ОДНОСИМА ДВЕ ЗЕМЉЕ ВРАТИ НА ПОЛАЗНУ ТАЧКУ

Дмитриј Песков

  • Димитриј ПЕСКОВ: „У ономе што је из извештаја досад објављено, јасно се види да није било никакве завере између Трамповог штаба и Москве. Са тим извештајем је лопта побољшања односа САД и Русије сада на америчкој страни. Председник Путин је више пута говорио да смо ми заинтересовани за добре односе са Америком“
  • Андреј КЛИМОВ, председник комисије за заштиту државног суверенитета РФ: „Није ствар ни у Милеру ни у његовој истрази. Током протекле две године је у САД донето више закона којима је Русија проглашена за противника Америке, а све те законе је Трамп потписао. Пошто америчкој политичкој класи одговара да од Русије прави страшило – јасно је да ће се све, независно од Милеровог извештаја, наставити“

ПОРТПАРОЛ председника Руске Федерације – Дмитриј Песков – рекао је поводом извештаја Роберта Милера, америчког специјалног прокурора за „руску истрагу“ која је потврдила да није било никакве завере између Доналда Трампа и Русије да је та истрага била потрага за „црном мачком у мрачној соби“.

Па одмах додао: „Такву мачку је тешко наћи, поготово онда када – не постоји. На жалост, пролазе векови, а преко океана то тешко схватају“.“.

Имајући у виду и чињеницу да је Милер утврдио да Трампов изборни штаб нема везе ни са упадом у компјутерски систем Демократске партије, Песков је нагласио:

„У ономе што је из извештаја досад објављено, јасно се види да није било никакве завере између Трамповог штаба и Москве. Са тим извештајем је лопта побољшања односа САД и Русије сада на америчкој страни. Председник Путин је више пута говорио да смо ми заинтересовани за добре односе са Америком“.

Песков је указао да Русија никада није наносила штету руско-америчким односима, да у економским односима две земље никада није посезала за незаконитим рестрикцијама и да није ни иницијатор разарања стратешких споразума на којима почива међународна безбеност.

Поводом Милеровог извештаја се огласио и Константин Косачов, шеф спољнополитичког комитета горњег дома руског парламента, који је оценио да се са њима појавила шанса да се много што је у руско-америчким односима било погоршано након 2016-те „врати на полазну тачку“.

Утицајни руски сенатор Андреј Климов, председник комисије за заштиту државног суверенитета РФ, иступио је са опоменом својима која није нимало случајна:

„Није ствар ни у Милеру ни у његовој истрази. Током протекле две године је у САД донето више закона којима је Русија проглашена за противника Америке, а све те законе је Трамп потписао. Пошто америчкој политичкој класи одговара да од Русије прави страшило – јасно је да ће се све, независно од Милеровог извештаја, наставити“.

Климов је у овом контексту подсетио да Русија у Вашингтону није просто проглашена за непријатеља и стратешког противника САД, него и да јој се испостављају захтеви које она не може и неће испуњавати: да Украјини врати Крим, да „престане да води политику која штети интересима САД“…

Климов чак закључује: „Ствари тако стоје да Американцима смета све што чини Русија“.

http://fakti.org/kremlj/kremlj-amerikanci-su-sa-milerovom-istragom-trazili-nepostojecu-crnu-macku-u-mracnoj-sobi

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар