Svijet

Kremlj: Amerikanci su sa Milerovom istragom tražili nepostojeću crnu mačku u mračnoj sobi

KOSAČOV: POJAVILA SE ŠANSA DA SE MNOGO ŠTA U ODNOSIMA DVE ZEMLJE VRATI NA POLAZNU TAČKU

Dmitrij Peskov

  • Dimitrij PESKOV: „U onome što je iz izveštaja dosad objavljeno, jasno se vidi da nije bilo nikakve zavere između Trampovog štaba i Moskve. Sa tim izveštajem je lopta poboljšanja odnosa SAD i Rusije sada na američkoj strani. Predsednik Putin je više puta govorio da smo mi zainteresovani za dobre odnose sa Amerikom“
  • Andrej KLIMOV, predsednik komisije za zaštitu državnog suvereniteta RF: „Nije stvar ni u Mileru ni u njegovoj istrazi. Tokom protekle dve godine je u SAD doneto više zakona kojima je Rusija proglašena za protivnika Amerike, a sve te zakone je Tramp potpisao. Pošto američkoj političkoj klasi odgovara da od Rusije pravi strašilo – jasno je da će se sve, nezavisno od Milerovog izveštaja, nastaviti“

PORTPAROL predsednika Ruske Federacije – Dmitrij Peskov – rekao je povodom izveštaja Roberta Milera, američkog specijalnog prokurora za „rusku istragu“ koja je potvrdila da nije bilo nikakve zavere između Donalda Trampa i Rusije da je ta istraga bila potraga za „crnom mačkom u mračnoj sobi“.

Pa odmah dodao: „Takvu mačku je teško naći, pogotovo onda kada – ne postoji. Na žalost, prolaze vekovi, a preko okeana to teško shvataju“.“.

Imajući u vidu i činjenicu da je Miler utvrdio da Trampov izborni štab nema veze ni sa upadom u kompjuterski sistem Demokratske partije, Peskov je naglasio:

„U onome što je iz izveštaja dosad objavljeno, jasno se vidi da nije bilo nikakve zavere između Trampovog štaba i Moskve. Sa tim izveštajem je lopta poboljšanja odnosa SAD i Rusije sada na američkoj strani. Predsednik Putin je više puta govorio da smo mi zainteresovani za dobre odnose sa Amerikom“.

Peskov je ukazao da Rusija nikada nije nanosila štetu rusko-američkim odnosima, da u ekonomskim odnosima dve zemlje nikada nije posezala za nezakonitim restrikcijama i da nije ni inicijator razaranja strateških sporazuma na kojima počiva međunarodna bezbenost.

Povodom Milerovog izveštaja se oglasio i Konstantin Kosačov, šef spoljnopolitičkog komiteta gornjeg doma ruskog parlamenta, koji je ocenio da se sa njima pojavila šansa da se mnogo što je u rusko-američkim odnosima bilo pogoršano nakon 2016-te „vrati na polaznu tačku“.

Uticajni ruski senator Andrej Klimov, predsednik komisije za zaštitu državnog suvereniteta RF, istupio je sa opomenom svojima koja nije nimalo slučajna:

„Nije stvar ni u Mileru ni u njegovoj istrazi. Tokom protekle dve godine je u SAD doneto više zakona kojima je Rusija proglašena za protivnika Amerike, a sve te zakone je Tramp potpisao. Pošto američkoj političkoj klasi odgovara da od Rusije pravi strašilo – jasno je da će se sve, nezavisno od Milerovog izveštaja, nastaviti“.

Klimov je u ovom kontekstu podsetio da Rusija u Vašingtonu nije prosto proglašena za neprijatelja i strateškog protivnika SAD, nego i da joj se ispostavljaju zahtevi koje ona ne može i neće ispunjavati: da Ukrajini vrati Krim, da „prestane da vodi politiku koja šteti interesima SAD“…

Klimov čak zaključuje: „Stvari tako stoje da Amerikancima smeta sve što čini Rusija“.

http://fakti.org/kremlj/kremlj-amerikanci-su-sa-milerovom-istragom-trazili-nepostojecu-crnu-macku-u-mracnoj-sobi

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar