Вијести Свијет

Права Црна Гора: Пуцањ у Давидовића је пуцањ у Српску православну цркву у Црној Гори

„ПУЦАЊ У ГРУПУ У КОЈОЈ ЈЕ БИО ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ОТВАРА СУМЊУ ДА ЈЕ ОН БИО МЕТА“

Миодраг Давидовић

  • Ријеч је очигледно о намјери одређених структура и центара, а у јеку највећег најављеног насртаја на цркву у Црној Гори, да се радикализују односи и застраше сви који раде на очувању и опстанку канонске цркве

ЧИЊЕНИЦА да се покушај убиства црногорског бизнисмена Миодрага Давидовића, ктитора и отвореног противника Мила Ђукановића, догодио док је он био у друштву епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, указује да је ријеч о поруци и овом владици, а тиме и Српској православној цркви у Црној Гори, саопштено је из Праве Црне Горе.

Ријеч је, очигледно, о намјери одређених структура и центара, а у јеку највећег најављеног насртаја на цркву у Црној Гори, да се радикализују односи и застраше сви који раде на очувању и опстанку канонске цркве, истакнуто је у саопштењу.

„Пуцањ у групу у којој се налази и владика Јоаникије легитимно отвара сумњу у то и да је владика наше цркве био мета овог кривичног дјела“, наведено је у саопштењу.

Имајући у виду да је за 21. децембар најављен општенародни сабор за одбрану канонске цркве у Црној Гори, у Никшићу, граду за који се везују и Давидовић и владика Јоаникије, указује још више, истичу из Праве Црне Горе, да је мета овог напада заправо Српска православна црква у Црној Гори.

„Права Црна Гора жели Давидовићу брз опоравак, а вјерујуће људе у Црној Гори позива да се, и због овога, у што већем броју окупимо у Никшићу“, истакнуто је у саопштењу.

Познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић рањен је синоћ у пуцњави у београдском хотелу „Краун плаза“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар