Odabrano Svijet

Putin: Američka dominacija vodi svet u sve nove konflikte i ratove – ne samo trgovinske

UPOZORIO DA ĆE BITI NEIZBEŽNE „BORBE BEZ PRAVILA – SVIH PROTIV SVIH“
  • Okupljenima na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao i da projekat gasovoda Severni tok-2 složno torpeduju zemlje koje nisu navikle da plaćaju svoje račune. I oni koji nameću svoju izuzetnost i smatraju da im je sve dozvoljeno i da njihove račune treba da plaćaju drugi

VLADIMIR Putin upozorio je da model dominacije koji Sjedinjene Države nameću svetu vodi „beskarajnim konfliktima i ratovima, ne samo trgovinskim“.

Ruski lider je dodatno objasnio: „Sjedinjene države pokušavaju da svoju jurisdikciju prošire na ceo svet, a to je u suprotnosti i sa logikom normalnih međunarodnih odnosa i sa zadacima budućnosti. Američki model podrazumeva borbe bez pravila – svih protiv svih“.

Svetu su – naglasio je ruski lider – potrebni „novi međunarodni sporazumi koje će poštovati svi“, pa nastavio:

„Svetski ekonomski sistem nikada neće biti izbalansiran ako ne bude pravičan. Sada su glavni izvori nestabilnosti u pokušajima monopolisanja novog tehnološkog talasa, a to problem neravnopravnosti u svetu podiže na sasvim novi nivo. Kako među državama, tako i unutar njih“.

Putin je je sve ovo rekao okupljenima na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Još im je predočio da Kremlj smatra da se gradnji gasovoda Severni tok-2 protive zemlje koje „nisu navikle da plaćaju svoje račune“:

„Zato im ne odgovara Severni tok-2. Novi baltički gasovod se ne uklapa ni u interese onih koji nameću svoju izuzetnost i smatraju da im je sve dozvoljeno. Koji su navikli da njihove račune plaćaju drugi. Zato i nastoje da taj projekat složno torpeduju“.

http://fakti.org/putiniana/putin-americka-dominacija-vodi-svet-u-nove-konflikte-i-ratove-ne-samo-trgovinske

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar