Свијет

Трамп наредио Пентагону да обезбиједи америчку доминацију у космосу

„СУПАРНИКЕ И ПРОТИВНИКЕ“ САД ОПТУЖИО ДА СУ ВЕЋ ЗАПОЧЕЛИ МИЛИТАРИЗАЦИЈУ КОСМОСА
  • Агенција за противракетну одбрану САД већ добила задатак да почне да ради на космичким системима за праћење и престретање балистичких ракета. Има налог и да до краја 2022-ге створи „одрживу архитектуру космичких снезора“

СУПАРНИЦИ и противници Сједињених Држава већ су започели милитаризацију космоса и у томе су већ далеко одмакли – изјавио је Доналд Трамп.

Приликом наступа у војној бази Форт-Драм, у држави Њујорк, навео је да „супарници и противници“ већ раде на технологијама које ће им омогућити да ослијепљују америчке сателите и угрожавају „животно важне комуникације“.

Не откривајући подробности, рекао је да му је „штошта предочено“, а да претпоставља да би и они који су га слушали жељели да знају докле су „супарници и противници“ на том плану стигли.

Посебно је указао да је Кина већ формирала „формацију чији је задатак да прати реализацију националних војних космичких програма“. У наставку је указао:

„Није довољно да обезбиједимо америчко присуство. Ми морамо имати америчку доминацију у космосу“.

Како преносе озбиљни амерички медији, Агенција за противракетну одбрану САД већ је добила задатак да почне да ради на космичким системима за праћење и престретање балистичких ракета.

Њен задатак је и да до краја 2022-ге створи „одрживу архитектуру космичких снезора“.

Трамп је пред почетак овога наступа у Форт-Драму – у свечаној атмосфери – потписао војни буџет САД за финансијску 2019-ту на нивоу 716 милијарди долара.

То је за 20 милијарди долара више него што Пентагон има на располагању у текућој финансијској години.

Законом о буџету је предвиђено да Оружане снаге САД имају 15.000 људи више у свом саставу него досад.

Сједињене Државе ће са овим увећањем имати 487.500 војника и официра у Копненим снагама, 335.400 у Ратној морнарици, 186.100, а у Поморској пјешадији и 329.100 у ратној авијацији.

Буџетом су предвиђена средства за градњу још 13 ратних бродова и за убрзавање градње четвртог носача авиона класе „Форд“ и стратешке подморнице класе Columbia.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар