Вијести Свијет

Брисел: Избјећи тензије на Косову које би угрозиле правно обавезујући споразум

КОЦИЈАНЧИЧ: КОЛИКО РАЗУМИЈЕМО, РАД НА СТАТУТУ ЗСО ЈОШ ЈЕ У ТОКУ

ЕВРОПСКА унија сматра да на Косову и Метохији треба избјећи тензије, које би угрозиле заједнички циљ – нормализацију односа и постизања правно обавезујућег споразума.

„У тренутку када су обје стране, заједно са високом представницом, потпуно ангажоване на дефинисању правнообавезујућег споразума, а у складу са договором два предсједника на претходном састанку, 18. јула у Бриселу, на терену не би требало да постоје тензије које би угрозиле заједнички циљ нормализације односа”, изјавила је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич.

На питање Танјуга о резултатима рада на изради нацрта статута ЗСО, за који рок истиче сутра, Коцијанчич је подсјетила да су се све стране договориле и о „јасним параметрима и временском оквиру” рада Управљачког тима, укључујући и израду нацрта статута Заједнице српских општина, у року од четири мјесеца од почетка његове израде.

„Када Управљачки тим званично обавијести ЕУ о статусу свог посла, то ће бити размотрено на следећем састанку на високом нивоу у Бриселу. Разумијемо да је посао још у току“, поручила је Коцијанчић.

Он је поновила да ЕУ у међувремену наставља „посао са обе стране, како би се осигурала имплементација свих договора постигнутих досад у оквиру дијалога коме посредује ЕУ“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар