Vlada RS

Višković: Biće limitirano koliko jedno lice može da kupi brašna, šećera, ulja…

KOLIČINA BRAŠNA KOJE ĆE ODJEDNOM MOĆI DA SE KUPI U PRODAVNICI BIĆE 10 KILOGRAMA
  • Radovan VIŠKOVIĆ: Sa Vladom Srbije se dogovara nabavka brašna i šećera da se u silosima Srpske naprave rezerveiako u RS trenutno postoje zalihe

RADOVAN Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je da će danas Republički štab za vanredne situacije donijeti novi niz mjera, a jedna od njih će biti da se ograniči kupovina osnovnih životnih namirnica.

Višković je rekao da je riječ o mjeri o maksimalnoj količini koju će moći jedna osoba da kupi u trgovini.

On je naveo da se to odnositi na brašno, ulje, šećer, so i količine ostalih potrepština, te da će količina brašna biti ograničena na deset kilograma.

„Ne treba da se prave kućne zalihe, da se gomila roba i da se prave nestašice„, rekao je Višković.

Sa Vladom Srbije se dogovara, rekao je, nabavka brašna i šećera da se u silosima Srpske naprave rezerve, iako u RS trenutno postoje zalihe.

Isto tako, Vlada RS će se obratiti Oružanim snagama BiH da vide sa kojim smještajnim kapacitetima raspolažu na teritoriji RS da ih pripreme za prihvat ako situacija u vezi sa virusom bude išla uzlaznom putanjom.

Sastanku su pored Viškovića, prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar