Федерација/БиХ

Додик: И наступ Турковићеве на Бледском форуму показао је да БиХ не вриједи ничему

ПРЕДСТАВЉА СЕ ЛАЖНО И КЛЕВЕЋЕ СРБЕ И ХРВАТЕ - ГОРИ СУ ОНИ КОЈИ СЛУШАЈУ ТАКВЕ ТИПОВЕ"
  • Поводом тврдњи министарке спољних послова да су проблем БиХ проруски утицај и блокада институција, а да се Хрватска и Србија мјешају у изборно законодавство БиХ, српски члан Предсједништва БиХ упитао: гдје су докази за све то?

НАЈНОВИЈИ иступ министра спољних послова у Савјету министара Бисере Турковић на Бледском форуму у Словенији није усаглашен и она није говорила у име БиХ, поготово након што је недавно покренут њен опозив, изјавио је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Коментаришући изјаве Турковићеве да су проблем БиХ такозвани проруски утицај и блокада институција, као и њене оптужбе да се Хрватска и Србија мјешају у изборно законодавство БиХ, Додик се упитао: гдје су докази за све што је рекла?

Рекао је да су гори они који је слушају на том форуму и да руше БиХ тиме што прихватају такве типове који се лажно представљају.

“Али, то њима одговара, видим да је тамо и онај (Кристијан) Шмит који није високи представник, и он нешто прича… Какво мијешање Србије? Па код њих Исламска заједница све изборе одлучује, ко је политички фактор у БиХ? Имају помоћ разних арапских и исламских земаља, а то никада нису потврдили”, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да Турковићева не преза да износи лажи и да клевеће Србе и Хрвате, умјесто да заступа и њихове интересе.

То је само показало да БиХ не вриједи ничему”, оцијенио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар