Федерација/БиХ

Додик затражио од Џаферовића да поднесе оставку због наступа мимо Предсједништва БиХ

НАЈАВИО ДА ЋЕ – АКО СЕ БОШЊАЧКИ ЧЛАН НЕ ПОВУЧЕ САМ – ТРАЖИТИ ЊЕГОВУ СМЈЕНУ
  • „Пословник о раду каже да предсједавајући представља Предсједништво, а не сам себе или политику коју заговара. Џаферовић одлази на међународне скупове и говори своје приватне ставове умјесто да заступа усаглашене ставове Предсједништва БиХ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик затражио је данас да предсједавајући Предсједништва Шефик Џаферовић поднесе оставку због унилатералних иступа на међународним скуповима.

Додик је након сједнице Предсјендиштва БиХ у Сарајеву рекао да је Џаферовић прекршио Устав те да дјелује мимо пословника о раду.

– Пословник о раду каже да предсједавајући представља Предсједништво, а не сам себе или политику коју заговара. Џаферовић одлази на међународне скупове и говори своје приватне ставове умјесто да заступа усаглашене ставове Предсједништва БиХ – поручио је Додик.

Истакао је да је њему као члану Предсједништва то неприхватљиво јер је кршење Устава постало уобичајена пракса од стране друга два члана Предсједништва.

– Ја сам затражио оставку Џаферовића. Све то што говори може да ради као активиста СДА, која дјелује антидејтонски, али то не смије радити у име Предсједништва – поручио је Додик.

Он је најавио да ће, уколико Џаферовић то не уради до сљедеће сједнице Предсједништва, покренути као тачку дневног реда његову смјену.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар