Федерација/БиХ

Нешић Шмиту: Престани да се бавиш Српском јер она брани дејтонски поредак који и ти рушиш

НАГЛАСИО ДА РС ГОВОРИ О МИРНОМ РАЗЛАЗУ АКО СЕ УНУТАР БиХ НЕ МОЖЕ ПОСТИЋИ ДОГОВОР
  • „Сасвим је нормално да се прича о свакој врсти опције која значи да би народи на овој територији боље живјели. Зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији? Зашто би то била табу тема? Не причамо о насилној сецесији, рату, причамо о нечему што би могло, ако не данас онда за десет година, да се стави на дневни ред“

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је Кристијану Шмиту да престане да се бави Републиком Српском, јер нико из Српске не жели да наруши уставни поредак у БиХ или говори о отцјепљењу, већ о мирном разлазу уколико се унутар БиХ не може постићи договор.

Нешић је поручио Шмиту да он прије свега треба да се бави својим легитимитетом.

Наводи да сви који обављају дужности у Српској и на нивоу БиХ, а долазе из Српске, позивају на уставни поредак и Дејтонски мировни споразум, који је управо прекршио Шмит.

– Сасвим је нормално да се прича о свакој врсти опције која значи да би народи на овој територији боље живјели. Зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији? Зашто би то била табу тема? Не причамо о насилној сецесији, рату, причамо о нечему што би могло, ако не данас онда за десет година, да се стави на дневни ред – рекао је Нешић.

Нешић је указао да народи у БиХ имају различите интересе и погледе на будућност земље.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар