Федерација/БиХ

Зоран Тегелтија на корак од избора за предсједавајућег Савјета министара БиХ

НА ЊЕГОВУ КАНДИДАТУРУ КОНАЧНО ПРИСТАЛИ ШЕФИК ЏАФЕРОИВИЋ И ЖЕЉКО КОМШИЋ
  • Чланови Предсједништва БиХ данас у 12 сати примили су амбасадоре САД, Републике Италије, Републике Француске, Велике Британије и Сјеверне Ирске, Савезне Републике Њемачке и шефа Делегације ЕУ у БиХ. Именовање Тегелтије (СНСД) за кандидата за предсједавајућеф СМ услиједило је на посебној сједници одржаној након овог састанка

ЗОРАН Тегелтија именован је данас за предсједавајућег Савјета министара.

Одлука ће бити достављена у даљу процедуру Комисији за припрему избора Савјета министара Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Тегелтија је именован на посебној сједници Предсједништва БиХ која је одржана данас.

Ове информације потврдио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на друштвеној мрежи Твитер.

“Предсједништво БиХ управо именовало Зорана Тегелтију из СНСД-а за кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ”, навео је Ковачевић.

Чланови Предсједништва БиХ данас у 12 сати примили су амбасадоре Сједињених Америчких Држава, Републике Италије, Републике Француске, Велике Британије и Сјеверне Ирске, Савезне Републике Њемачке и шефа Делегације ЕУ у БиХ.

Именовање Тегелтије (СНСД) услиједило је на посебној сједници одржаној након овог састанка.

Подсјећамо, сједница Предсједништва Босне и Херцеговине 27. августа на којој је требало да буде расправљано о именовању Зорана Тегелтије за мандатара Савјета министара, отказана је, а српски члан Милорад Додик је тада повукао захтјев за именовање Тегелтије.

Зоран Тегелтија je рођен у Мркоњић Граду 1961. године.

Доктор је економских наука.

Био је запослен, између осталог, у Рафинерији нафте, Пореској управи и Републичкој управи царина Републике Српске. На мјесто начелника општине Мркоњић Град изабран је 2004. године и 2008. године.

За министра финансија Републике Српске изабран је 2010. године у Влади премијера Александра Џомбића.

Мандат обнавља 2013. године, у Влади коју је водила Жељка Цвијановић, све до 2018. када је поново освојио мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар