Главно РС и матица

Брнабић: Куртијева тврдња да Србија за Србе на северу КиМ није платила 337 милиона евра – брутална је лаж

ПЕТКОВИЋ: САМО ЗА СТРУЈУ СМО ОД 2009. ДО 2020. ДАЛИ 171 МИЛИОН ЕВРА – КУРТИЈУ ЈЕ КАСА ПРАЗНА ЗБОГ НЕЧЕГ ДРУГОГ

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је да је брутална лаж тврдња премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да су „паралелне структуре које контролише Србија“ на сјеверу, коштале грађане и пореске обвезнике на Косову и Метохији 320 милиона евра због наводно неплаћених рачуна за струју и 17 милиона евра за водоснабдијевање од 1999. године.

– Ово је само један пример размера и смелости лажи Аљбина Куртија. Може ли се замислити у којој јмери лаже о стварима које је теже проверити, а које су мање очигледне /и које су мање познате/ од овога? Брутално – написала је Брнабићева на Твитеру.

Она је подијелила објаву директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који је истакао да Аљбин Курти треба да нађе другачији изговор за то што му је каса празна и да престане да лаже и криминализује Србе.

– Две деценије Београд је финансијски подржавао потрошњу електричне енергије на северу Косова и Метохије и од новембра 2009. до децембра 2020. године за те намене смо издвојили 171 милион евра. Зато нека Курти нађе другачији изговор за то што му је каса празна и нека престане да лаже и криминализује Србе – поручио је Петковић на Твитеру.

Он је нагласио да је Приштина једина одговорна за неспровођење енергетске Мапе пута и не жели да додијели Електросеверу дистрибутивне услуге.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар