Главно РС и матица

Цвијановић: Срби су поносни што су једна од побједничких нација Другог свјетског рата

„У СРПСКУ СУ УГРАЂЕНЕ ВРИЈЕДНОСТИ И АНТИФАШИСТИЧКЕ БОРБЕ И ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ РАТА“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки грађанима Републике Српске поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, истакла је да су Срби поносни што су као једна од побједничких нација учествовали у беспоштедној борби за слободу, побједи над силама мрака, правде над злом.

„Немјерљива жртва коју је поднио српски народ обавезује нас да се никада не одрекнемо славне историје, идеала и вриједности чије су тековине дубоко уткане у наше друштво које баштини слободу, мир и толеранцију“, навека је Цвијановићева.

Предсједник Српске је указала да Други свјетски рат представља највећи и по обиму страдања најтрагичнији оружани сукоб у историји човјечанства.

„На овај најсвјетлији историјски датум, с поносом се сјећамо улоге нашег народа у стварању бољег и праведнијег свијета и његовог значајног доприноса великој побједи човјечанства над нацизмом и фашизмом“, наводи се у честитки.

Она је истакла да Српска, у коју су уграђене вриједности антифашистичке борбе и одбрамбено-отаџбинског рата, остаје посвећена слободарским идејама, борби за боље друштво и тежњи ка савременим цивилизацијским вриједностима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар