Главно Федерација/БиХ

Додик: Катастрофа је све што су странци овде радили, а сада би да у Уставни суд БиХ доведу Албанца

„ДА ЛИ ЋЕ ПОКУШАТИ МЕНЕ ДА УХАПСЕ? ТО ЋЕ БИТИ МАЛО ТЕЖЕ – МАКАР НА БИО ПРЕДСЈЕДНИК“
  • «Ако људи из Српске добију позив из суда по `Инцковом закону` – треба да обавијесте полицију Српске, а ако дође до покушаја хапшења – онда ће Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) и другим органима из Сарајева бити забрањен улазак на простор Српске»
  • На константацију да не могу ухапсити све људе у Републици Српској, Додик је рекао да неће све хапсити, али да „хоће њега и пар људи“: «Покушавају стално. Ја сам добио највише кривичних пријава, више од 100 које они обрађују. Неће ме привести, као што ћу покушати да заштитим све грађане у Републици Српској који су прогањани од служби из Сарајева по том основу»

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да за новог судију странца у Уставном суду БиХ предлажу судију Албанца из Албаније, који нема повјерење Републике Српске.

– Зар вам није јасно да ми имамо одређене историјске разлоге и немамо повјерења? Ако хоћете да имате суд у који неко има повјерења, онда нам немојте то радити – рекао је Додик за ТВ Прва.

Када је ријеч о пријавама за негирање геноцида у Сребреници према „Инцковом закону“, Додик је рекао да ако људи из Српске добију позив из суда, треба да обавијесте полицију Српске, а ако дође до покушаја хапшења, онда ће Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) и другим органима из Сарајева бити забрањен улазак на простор Српске.

– И ми ћемо се адекванто понашати према томе. Можда нећемо успјети све да заштитимо, али већину хоћемо. А тамо гдје покушају нешто да учине – видјећемо. Прва таква врста интервенције биће знак да ћемо ми забранити улазак СИПА и других органа из Сарајева на простор Републике Српске  истакао је Додик.

Након доношења „Инцковог закона“ Додик је рекао да је пријављен, јер негира да се догодио геноцид у Сребреници.

Он је рекао да данас нема парчета земље на свијету, у коме неки странац долази и каже – „ово је закон“, осим у БиХ, јер постоји само ароганција великих сила Запада и САД, које сматрају да су у БиХ мање вриједни људи који немају права, и да они знају шта је најбоље.

– А показало се да је све што су урадили било катастрофално, да њихова масовна операција у БиХ од 60.000 људи, милиони помоћи, донације, није помогло да људима у БиХ, Србима, Хрватима, муслиманима, да буду неки универзални грађани, јер људи имају своју историју, своје животе – навео је Додик.

Додик је оцијенио да је према Србима чињена континуирна неправда, те додао да је Република Српска 9. јануара 1992. донијела одлуку да буде независна држава, која ће се припојити Југославији, као и да је то задњих година рехабилитовано у Српској.

– Сада се упорно покушава да се Република Српска тотално уништи, треба јој прикачити да је злочиначка и геноцидна творевина – рекао је Додик и навео да у Вашингтону и у Западној Европи има оних који доносе одлуке и који су склони таквој врсти приче.

Он је рекао да су многи садашњи политичари на Западу направили своје каријере у БиХ на сатанизацији Срба, те да ће наставити тога да се држе и да даље деградирају права Срба и Дејтонски споразум, те да игноришу када се крши тај међународни споразум.

На питање да ли ће он бити прва жртва тог наметнутог закона и да ли ће доћи до његовог хапшења, Додик је рекао да ће то бити „мало теже, макар и не био предсједник“.

На констатацију да не могу ухапсити све људе у Републици Српској, Додик је рекао да неће све хапсити, али да „хоће њега и пар људи“.

– Покушавају стално. Ја сам добио највише кривичних пријава, више од 100 које они обрађују. Неће ме привести, као што ћу покушати да заштитим све грађане у Републици Српској који су прогањани од служби из Сарајева по том основу – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар