Главно Скупштина РС

Додик: Зашто хапшења баш на Дан српског јединства?

ОТКРИО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ БИВШЕГ АМБАСАДОРА САД КЛИФОРДА БОНДА ИЗБАЦИО СА СВОГ ИМАЊА
  • Нагласио да би волио да се докаже да су хапшења у вези са набавком медицинске опреме током пандемије вируса корона оправдана, али да ће бити веома критичан ако се покаже да је у питању злоупотреба правосудног система

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је на сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да му је бивши амерички амбасадор у БиХ Клифорд Бонд нудио помоћ америчке владе да му затворска казна, која му је пријетила, буде замијењена условном казном.

Додик је рекао да су у вријеме његове прве владе против њега покренути судски поступци због куповине цвијећа намијењеног за полагање на споменике погинулима у рату и за поклоне за званичнике који су долазили.

Он је устврдио да му је Бонд на приватном састанку рекао да зна да од тих оптужби нема ништа, али да је Стејт департмент желио да му понуди да му се затворска казна од двије године преиначи у шест мјесеци условно, преносе „Независне“.

– Ја сам му рекао да изађе с мог имања. То је био мој задњи разговор с њим – рекао је Додик.

Истакао је да у тој куповини цвијећа није било ништа спорно јер се радило о званичним одлукама Владе РС, а касније је тај предмет обустављен.

Додик  је прокоментарисао данашњу полицијску акцију у Бањалуци и хапшења у вези са набавком медицинске опреме током пандемије вируса корона те поручио да свако ко ради јавни посао и огријеши се о закон треба да за то одговара.

Међутим, додао је да је нејасно зашто су за хапшења одабрали данашњи дан – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Он је рекао да би волио да се докаже да су хапшења оправдана, али да ће бити веома критичан ако се покаже да је у питању злоупотреба правосудног система.

Додао је да према тренутним информацијама постоје индиције да би се могло радити о злоупотреби.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар