Главно РС и матица

Канцеларија: Приштина и Европска служба за спољне послове преко Вулина понижавају Србију

САОПШТИЛА ДА ЋЕ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОДРЖАТИ ХИТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ СА ВУЧИЋЕМ
  • Владина Канцеларија за КиМ саопштила да су представници појединих држава протеклих дана покушали да званичницима Србије сугеришу „какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан“

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију осудила је данас одлуку владе у Приштини да министру одбране Србије Александру Вулину забрани сутрашњу посјету Косову и саопштила да ће се министар хитно састати са предсједником Србије Александром Вучићем.

„Министар Вулин ће у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија је оцијенила и да је одлука донијета да би се понизила Србија.

„Јасно је да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, одлука је лоша и због тога што је Приштина у недјељу, на састанку у Бриселу, рекла да ће поштовати досадашње споразуме.

„Посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама и њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија је додала да су представници појединих држава протеклих дана покушали да званичницима Србије сугеришу „какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар