Главно Свијет

Кривокапић: Ускоро ћемо са Србијом размијенити посјете на највишем нивоу

ОТКРИО ДА ЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВАРАО СА ВУЧИЋЕМ И БРНАБИЋ И ДА ЋЕ ПОСЈЕТИТИ И БАЊАЛУКУ“

Здравко Кривокапић (Фото: Борис Пејовић)

  • „Поларизација у црногорском друштву вјештачки је изазвана. Подјеле на просрпске и процрногорске националисте стварају само они који од тих подјела и сукоба профитирају, не само политички, већ и финансијски“

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да је веома задовољан што постоји комуникација са државним званичницима Србије и изразио увјерење да ће ускоро услиједити узајамне посјете на највишем државном нивоу

Он је навео да је неколико пута разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером Аном Брнабић, те да о бољим односима двије земље свједоче бројне посјете црногорских министара Београду.

Црногорски премијер је најавио посјету Словенији, те Сарајеву и Бањалуци.

Кривокапић је рекао за Нова.рс да је Влада Црне Горе стабилна и да ће трајати пун мандат у складу са законом.

Он сматра да је поларизација у црногорском друштву вјештачки изазвана и да подјеле на просрпске и процрногорске националисте стварају само они који од тих подјела и сукоба профитирају, не само политички, већ и финансијски.

„Циљ им је да изрежираним протестима сачувају све оно што су протеклих деценија стекли ширећи мржњу и подјеле у држави. Ова Влада им је у томе највећа препрека“, поручио је Кривокапић.

Он каже да га не погађају ставови да злоупотребљава позицију премијера секуларне државе својим вјерским размишљањима.

„Жао ми је што многе иритира чињеница да је актуелни црногорски премијер вјерник и православни хришћанин. Своје вјере се не стидим и баш зато што сам вјерник и хришћанин увијек сам поштовао и цијенио сваког човјека, ма којој вјери, нацији или роду припадао. Тако ће бити и у будућности“, нагласио је Кривокапић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар