Главно РС и матица

Лајчак ће делегацији Србије уручити ултиматум да де факто призна Косово*

У БРИСЕЛУ СПРЕМИЛИ „НАЦРТ СВЕОБУХВАТНОГ СПОРАЗУМА“ И ПРЕДАЋЕ ГА МАРКУ ЂУРИЋУ
  • У „нацрту“ се захтева и да Србија прихвати чланство Косова* у Уједињеним нацијама

АДМИНИСТРАЦИЈА Европске уније у четвртак ће практично уручити ултиматум Србији, сазнају „Новости“, како наводе, из добро обавијештених дипломатских извора.

Према информацијама београдског листа, делегацији Београда која путује на разговоре са Мирославом Лајчаком и представницима приштинских институција у сједишту Европске уније биће уручен нацрт свеобухватног споразума који подразумијева де факто признање Косова од стране Србије и којим се од српске стране неопозиво захтијева да суштински призна једностано проглашену независност Косова.

Саговорници „Новости“ из дипломатских кругова тврде да Брисел преко специјалног изасланика Лајчака планира да шефу српског тима Марку Ђурићу преда повјерљиви нацрт, са  захтјевом да исти прослиједи предсједнику Србије Александру Вучићу.

„Овај нацрт је ЕУ сачинила без преговора са било којом од страна и злоупотребљавајући њихово присуство у техничком дијалогу . У тексту се уз остало захтева да Србија прихвати и чланство Косова у УН и другим међународним организацијама“, пренио је извор поменутог листа.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар