Главно Свијет

Марковић: Порески обвезник је Митрополија црногорско-приморска

„У ОВОМЕ НАС НЕЋЕ ПОДУЧАВАТИ НИКО ПА НИ ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Црне Горе Душко Марковић тврди да је Митрополија црногорско-приморска порески обвезник који не испуњава обавезе, те да закон важи за све и о томе их, каже, неће подучавати нико, па ни предсједник Србије, пренијеле су подгоричке Вијести.

„Закон важи за све, о томе нас неће подучавати нико, па ни предсједник Србије. Порески обвезници су они који раде и остварују права у Црној Гори, а не грађани друге државе и њени званичници. Пореска управа Црне Горе ради законито“, рекао је Марковић у Лондону, где учествује на 4. инвестиционој конференцији за западни Балкан коју је организовала Европска банка за обнову и развој.

Директор Пореске управе Миомир М. Мугоша рекао је у суботу да је МЦП дужна више милиона евра на име пореза, што су из МЦП негирали, тврдећи да су то непровјерени и неутврђени подаци.

Из МЦП кажу да је у питању „хајка против Цркве“.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у међувремену да ће Србија платити „све што треба“, уколико је то потребно, а да се не одузимају светиње СПЦ.

Економски експерти, који су жељели да остану анонимни, међутим, кажу за Вијести, да је Мугоша објелодањивањем информације о пореском дугу СПЦ прекршио закон према којем су такве информације тајна.

Сада би, кажу, Мугоша требало да саопшти и имена и називе свих других пореских обвезника који су дужни по том основу.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар