Главно Свијет

Москва: Запад жели да Београд додатно неутралише – албанским рукама

МИП РФ ПОЗВАЛО ПРИШТИНУ ДА ПРЕСТАНЕ СА ПРОВОКАЦИЈАМА И ОДУСТАНЕ ОД ПРИНУДНИХ МЈЕРА
  • „Овакав развој ситуације још једном показује неуспјех посредничке мисије ЕУ. То је и примјер какво је мјесто припремљено Београду у ЕУ“

МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије позвало је Приштину да престане са провокацијама и поручило да одлука о почетку примјене неоснованих дискриминационих „правила” о принудној замјени личних докумената и регистрационих таблица локалних Срба представља још једна корак ка протјеривању српског живља са Косова.

У саопштењу руског министарства се наводи да ова одлука има за циљ и да се „истисну српске институције са Косова које обезбјеђују заштиту права српског становништва од самовоље приштинских екстремиста на челу са „премијером” Аљбином Куртијем”, преноси Спутњик.

„Лидери косовских Албанаца знају да Срби неће остати равнодушни, када је ријеч о директном нападу на њихове слободе и намјерно иду на ескалацију ситуације како би покренули војни сценарио. Наравно, на мети оштрих напада налази се и Београд који Запад жели додатно да неутралише албанским рукама”, истакли су у МИП-у.

Москва позива Приштину и САД и ЕУ који стоје иза ње, да прекине са провокацијама и да поштује права Срба на Косову, преноси Танјуг.

„Овакав развој ситуације још једном показује неуспjех посредничке мисије ЕУ. То је и примjер какво је мjесто припремљено Београду у ЕУ, предложивши Београду да фактички прихвати обесправљеност својих сународника”, закључено је у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар