Главно Федерација/БиХ

Радончић предложио Дарка Ћулума за новог директора СИПА

ДОДИК: САДА ЈЕ НА САВЈЕТУ МИНИСТАРА ДА ЊЕГОВО ИМЕНОВАЊЕ „ЗАВРШИ“

Дарко Ћулум

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић предложио је Дарка Ћулума за новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) умјесто Перице Станића.

Радончић је објаснио да је у понедјељак ставио ван снаге приједлог бившег министра безбједности Драгана Мектића да за директора СИПА буде изабран Станић.

„Након обављених консултација са парламентарном већином донио сам одлуку да официјелно предложим Дарка Ћулума и он је сада у процедури за новог директора Сипе“, изјавио је Радончић.

Потврда Ћулума за директора СИПА могла би се наћи већ на наредној сједници Савјета министара, а прије тога ће бити обављене консултације са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом.

Фахрудин Радончић

Радончић је рекао да ће то бити познато тек наредне седмице, послије радног састанка и припрема за сједницу, која је заказана за 23. јануар.

„Тада ћемо знати дневни ред, односно да ли ће потврда Ћулума бити на тој или некој од наредних сједница“, додао је Радончић.

Станић, након што је предао дужност у СИПА, вратио се у Министарство унутрашњих послова Републике Српске, гдје протеклих мјесец дана обавља функцију савјетника директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума.

Лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик потврдио је данас да очекује да Савјет министара Босне и Херцеговине именује Дарка Ћулума за директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Навео је да је обављена сва потребна процедура за то именовање и да је сада на Савјету министара да заврши то именовање.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар