Главно Странке

СДС: Цвијановић и Лукач да у Скупштини одговарају на питања поводом „случаја Драгичевић“

ГОВЕДАРИЦА: ПРЕМИЈЕРКА ЈЕ ЋУТАЛА МЈЕСЕЦ ДАНА, А ИЗГЛЕДА ДА ЋЕ ЋУТАТИ И ДАЉЕ

ВУКОТА Говедарица поново је данас позвао предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић и министра унутрашњих послова Драгана Лукача да присуствују посебној сједници Народне скупштине Српске на којој ће бити разматрано стања безбједности у Бањалуци и у Српској – „Правда за Давида – правда за све“.

Говедарица наводи да и даље инсистира на томе да се предсједник Владе Републике Српске, како каже, појави на посебној сједници парламента Српске и одговори на питања која ће јој бити постављена.

Он додаје да премијер Републике Српске „мјесец дана ћути о смрти Давида Драгичевића“, као и да се из њеног данашњег саопштења „наслућује да ће ћутати и даље о овој трагедији“.

Говедарица сматра да, уколико Цвијановићеву не интересује шта он говори, онда „није било потребе ни за данашњим саопштењем у којем је промовисала политичку дебату, а не потрагу за истином“.

Он је истакао да је све посланике Народне скупштине Републике Српске бирао народ и да су сви посланици дужни народу полагати рачуне, саопштено је из Информативне службе СДС-а.

„Госпођа Цвијановић ћути више од мјесец дана. Због тога њен посао ради предсједник Републике Српске коме се отац настрадалог Давида Драгичевића обратио за помоћ. Жељка Цвијановић је предсједница Владе Републике Српске, а заправо ради као портпарол предсједника Републике Милорада Додика, што је недопустиво. Вријеме је да ради свој посао и да позове на одговорност оне којима је надређена због случаја Давида Драгичевића“, сматра Говедарица.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар