Главно РС и матица

Стаматовићева странка: Нека референдум одлучи о привременом уступању КиМ Русији

ПОВОДОМ ЧАНКОВЕ ИЗЈАВЕ: НЕМА СРБИЈИ НАПРЕТКА ДОК У ЊОЈ ДЕЛУЈЕ ПЕТА КОЛОНА

Милан Стаматовић

СТРАНКА Здрава Србија Милана Стаматовића саопштила је данас да „нема ништа против“ да се организује референдум са питањем да ли су грађани сагласни да се Косово привремено уступи Русији на управљање.

Коментаришући изјаву предсједника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненада Чанка да тај предлог предсједника општине Чајетина Милана Стаматовића представља чин велеиздаје, Здрава Србија наводи да не постоји „ниједна независна и суверена земља у свету која је добровољно пристала на окупацију и отуђење и педља своје територије, па не сме да учини ни војно-неутрална Србија“.

„Док год у нашој држави делује ‘пета колона’ која кривца за сва зла овог света буде тражила искључиво у српском народу, а борбу за очување суверенитета Србије буде називала митоманијом, национализмом и небеском државом, дотле грађанима Србије нема напретка“, наводи се у саопштењу те странке.

Та странка је истакла да су у „не тако давној историји“ постојали међудржавни договори који су омогућавали привремено преузимање територија друге државе. Као примјер су навели окупацију Босне и Херцеговине од стране Аусторугарске, изнајмљивање Хонг Конга Великој Британији и руску продају Аљаске Сједињеним Америчким Државама.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар