Главно Федерација/БиХ

Турковић: Вучић да се огради од Вулиновог „уједињења српског света“

„У СУПРОТНОМ: ТО ЋЕ ЗНАЧИТИ ДА ЈЕ РУШЕЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА ПОЛИТИКА СРБИЈЕ“
  • Бисера ТУРКОВИЋ: Вулинове изјаве су најбољи показатељ одакле долази дестабилизација региона и блокаде и опструкције европског пута Босне и Херцеговине, али и осталих држава региона

МИНИСТАРКА спољних послова у Савјету министара БиХ Бисера Турковић сматра да би предсjедник Србије Александар Вучић требало „одмах“ да се огради од изјава предсједника Покрета социјалиста Александра Вулина о „уједињењу српског света“, а ако, како каже, то не учини „само ће потврдити да је његова и званична политика Србије рушење Дејтонског мировног споразума, која има за циљ припајање дијелова БиХ“.

Турковић сматра да је Вулинова изјава којом је, како тврди, децидно рекао да уједињење Срба значи јединствену државу, „флагрантно кршење Дејтонског мировног споразума, дестабилизација цијелог региона Западног Балкана и злослутна пријетња грађанима БиХ који су се прије 26 година бранили од агресије и геноцида“.

Према Турковићевој оваква Вулинова изјава чини, како наводи, апсолутно бесмисленим све изјаве и политике предсједника Вучића, у којима тврди да Србија жели мир и добросусједске односе с Босном и Херцеговином“.

„Напротив, Вулинове изјаве су најбољи показатељ одакле долази дестабилизација региона и блокаде и опструкције европског пута Босне и Херцеговине, али и осталих држава региона. Босна и Херцеговина ће с Вулиновим изјавама упознати званично све државе које су гаранти Дејтонског мировног споразума и Управни одбор Савјета за имплементацију мира“, навела је Турковић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар