Главно РС и матица

Вучић: Прва тема у Бриселу мора да буде формирање Заједнице српских општина

ИЗЈАВИО ДА ЋЕ ДО КРАЈА 2021. БЕОГРАД ПОСЈЕТИТИ МИЦОТАКИС И ЈОШ НЕКИ ЕВРОПСКИ ЛИДЕРИ
  • Открио да је белгијиски премијер, Александар де Кроу, рекао да  ЕУ највише улаже у земље ЗБ, али да треће земље – Русија, Кина и Турска то много боље презентују од ЕУ
  • Предсједник Србије тим поводом изразио захвалност ЕУ на огромном новцу и помоћи Србији, па указао: „Делимично је (Кроу) у праву, али ако хоћемо да будемо поштени, један дио односа нашег мњења према ЕУ је због односа према Косову

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас након разговора са лидерима ЕУ и са Западног Балкана да ће бити настављен дијалог у Бриселу између Београда и Приштине, али да прва тема мора да буде формирање Заједнице српских општина.

Наравно да ћемо да наставимо дијалог, само прва тема мора да буде ЗСО, баш као што је то написано у саопштењу ЕУ“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара на самиту ЕУ-ЗБ на Брду код Крања.

На питање шта је било на самиту са најављеном темом укидања роминга између ЕУ и ЗБ, Вучић је рекао да није данас разговарао на ту тему са европским комесаром Оливером Вархејиом, већ о европском путу Србије и отварању кластера.

Пренио је новинарима да је белгијиски премијер Александар де Кроу говорио о томе како ЕУ највише улаже у земље ЗБ, али да треће земље – Русија, Кина и Турска то много боље презентују од ЕУ.

Вучић је казао да је изразио захвалност ЕУ на огромном новцу и великим инвестицијама и на свему што раде када је ријеч о помоћи Србији.

„Делимично је у праву, али ако хоћемо да будемо поштени, један дио односа нашег мњења према ЕУ је управо због односа према Косову у односу на неке друге земље у региону, и то је сасвим разумљиво“, навео је Вучић.

Каже да су посјете Београду Ангеле Меркел и Урсуле фон дер Лајен биле добре и да су имале добре и позитивне поруке.

„Очекујем пре краја године посету Киријакоса Мицотакиса, као и више евопских лидера да дођу у посету Београду“, казао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар