Главно РС и матица

Вучић се захвалио Мишелу што је ЕС обавезао Приштину да формира Заједницу српских општина

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПОВЕЋАО БРОЈ ПРИПАДНИКА СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА НА 5000
  • Предсједник Европског савјета Шарл МИШЕЛ у телефонском разговору са предсједником Србије истакао значај наставка дијалога између Београда и Приштине, нагласивши да је проактиван приступ решавању свих отворених питања од суштинског значаја за европске интеграције

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са предсједником Европског савета Шарлом Мишелом, са којим је разменио мишљења о актуелној ситуацији у региону, европској перспективи Србије, реформама на путу ка чланству у ЕУ и дијалогу Београда и Приштине.

Вучић је изразио захвалност на томе што је Европски савјет по први пут усвојио закључке у којима позива на безусловну имплементацију обавеза преузетих у дијалогу, а посебно обавезе Приштине да формира Заједницу српских општина.

Поновио је одлучну посвећеност Србије очувању мира и стабилности, као и јачању и ширењу сарадње са земљама региона.

Мишел је истакао значај наставка дијалога између Београда и Приштине, нагласивши да је проактиван приступ решавању свих отворених питања од суштинског значаја за европске интеграције.

Вучић је поновио да Србија озбиљно приступа не само дијалогу, већ и даљем раду на реформским процесима, изразивши захвалност председнику ЕС на личном ангажовању и подршци коју пружа Србији на путу евроинтеграција.

Предсједник Европског савјета упутио је честитке поводом Дана државности.

Вучић је, иначе, данас донио одлуку о повећању броја припадника специјалних јединица, објављено је у Службеном гласнику.

У одлуци се наводи да је потребно извршити организациону доградњу мирнодопске и ратне организације специјалних снага Војске Србије до пројектованог бројног стања, те да ће за извршење одлуке министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије донијети потребна акта.

Одлука је донијета на основу Закона о председнику Републике и Закона о Војсци Србије и ступила је на снагу јуче – даном доношења, 13. фебруара 2023. године.

Вучић је почетком јануара најавио да ће број припадника специјалних јединица бити подигнут на 5.000 људи.

(Танјуг – Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар